Cine sunt cele trei victime ale tragediei de la Victor Babeş. TIR-ul ATI a fost sigilat pentru anchetă

1 lună in urmă 35

De Veronica Micu.
Publicat: 13.04.2021, 10:01.
Actualizat: 13.04.2021, 10:30

Ancheta în cazul celor trei pacienţi care au murit la Victor Babeş a fost preluată de Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei. Oamenii legii au comunicat că TIR-ul ATI unde s-a produs tragedia a fost sigilat pentru anchetă şi au dezvăluit date despre cele trei persoane care au murit din cauza unei defecțiuni la sistemul de alimentare cu oxigen.

Cine sunt cele trei victime ale tragediei de la Victor Babeş. TIR-ul ATI a fost sigilat pentru anchetă

Inquam Photos / George Călin

Astfel, potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, cei trei pacienți decedați, luni seară, în unitatea mobilă de terapie intensivă de la "Victor Babeș" sunt femei cu vârste de 63, 74 și 84 de ani.

De asemenea, TIR-ul ATI a fost sigilat pentru anchetă.

"La data de 12.04.2021, polițiști din cadrul Poliției Capitalei - Serviciul Omoruri, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în aceeași zi, 3 pacienți internați în Unitatea Terapie Intensivă Mobilă din curtea Spitalului Clinic "Victor Babeș" București au decedat.

La fața locului s-a deplasat echipa complexă, formată din polițiști ai Serviciului Omoruri, specialiști ai Serviciul Criminalistic și medic legist. În unitatea de terapie intensivă mobilă au fost identificate cadavrele a 3 persoane, femei, cu vârstele de 84 de ani, 74 de ani și respectiv 63 de ani.

Din primele date a rezultat faptul că în după amiaza de 12 aprilie, alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor aferente unității de terapie intensivă mobilă ar fi înregistrat disfuncționalități, fiind întreruptă alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor. A fost efectuată cercetarea la fața locului, unitatea mobilă fiind sigilată, în vederea continuării cercetărilor. Cadavrele au fost ridicate și transportate la INML in vederea efectuării necropsiei. Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei", au transmis polițiștii bucureșteni.

Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei urmează să stabilească cine este responsabil pentru avaria de la unitatea mobilă ATI, care a dus la moartea celor trei pacienți, cât de repede au reacţionat medicii sau dacă era obligat sau nu angajatul firmei de mentenanţă să intervină.

Potrivit unor surse, oamenii legii au audiat deja mai mulți angajaţi ai spitalului.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă