Cine sunt „Bonnie și Clyde ai Estului”, cuplul de criminali acuzat de comiterea a patru jafuri armate în România

4 săptămâni in urmă 16

Tribunalul Hunedoara a amânat, pentru a doua oară, pronunţarea sentinţei în dosarul cuplului româno-maghiar acuzat că a comis mai multe jafuri armate în la finalul anilor 2000 în România. Magistraţii ar putea da sentinţa în acest dosar în 28 aprilie, notează Ziarul Hunedoreanului, care reface povestea lui Şandor Varga şi Emese Turi, tâlhari comparați cu Bonnie și Clyde, doi răufăcători care au acționat în SUA între 1931 și 1934. Varga și Turi au fost arestaţi şi condamnaţi, între timp, în Ungaria pentru patru crime şi trei jafuri armate, comise pe teritoriul țării vecine.

În 2018, Varga a primit 15 ani de închisoare, iar fosta sa parteneră, care are cetățenie maghiară, a fost condamnată la şapte ani şi şase luni de închisoare, în dosarul judecat la Tribunalul Hunedoara.

Curtea de Apel Alba a cerut rejudecarea cazului

Tâlharii au contestat sentinţa, iar un an mai târziu, Curtea de Apel Alba Iulia a retrimis dosarul la Tribunalul Hunedoara, pentru rejudecarea cauzei.

Cei doi, supranumiţi „Bonnie şi Clyde ai Estului”, au fost acuzaţi de comiterea, în 2007, a patru jafuri armate în România.

Potrivit anchetatorilor, în decurs de câteva luni în 2007, Şandor şi Turi au comis patru jafuri armate la case de schimb valutar şi de amanet din Codlea (județul Brașov), Hunedoara, Oradea şi Pecica (județul Arad).

Casiera împușcată în cap a scăpat miraculos

Cea mai gravă faptă a avut loc în 17 decembrie 2007, când cuplul criminal a jefuit o casă de amanet din Hunedoara şi a împuşcat-o pe casieră în cap, furând o geantă cu 4 kilograme bijuterii din aur. Angajata a supravieţuit miraculos glonţului tras de la mică distanţă, care i-a pătruns prin zona urechii şi a ieşit prin tâmplă.

După jaf, Şandor Varga şi Emese Turi au dispărut, iar anchetatorii români nu au reuşit să dea de urma lor, până în 2012, când au fost capturaţi de autorităţile ungare.

„Echipa morții”, în Ungaria: patru crime și trei jafuri armate

În ţara vecină, cei doi au fost consideraţi „o echipă a morţii” de către organele judiciare.

„Banda condusă de Varga Şandor se face vinovată de patru crime şi trei jafuri armate pe teritoriul Ungariei. Autorităţile române i-au identificat pe cei doi drept autori ai altor patru jafuri armate săvârşite pe teritoriul României”, informa, în 2012, Poliţia Budapesta.

Un an mai târziu, cei doi au fost condamnaţi în Ungaria.

Şandor Varga a refuzat să depună mărturie despre tâlhăriile din România, deşi a recunoscut că a participat la cea din Hunedoara.

„Clyde” – patru condamnări pe viață, „Bonnie” – 18 ani de detenție, în Ungaria

Şandor a ispăşit primii ani din cele patru condamnări la închisoare pe viaţă primite în Ungaria, pentru patru omoruri şi trei jafuri, iar Emeşe Turi se află în închisoare, fiind condamnată la o pedeapsă de 18 ani de detenţie, pentru participarea la crimele săvârşite de fostul ei iubit.

Foto: Ziarul Hunedoreanului

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă