Cine și ce record deține? GSP lămurește disputa izbucnită între Rapid și Steaua

1 lună in urmă 29

Articol de - Publicat joi, 26 august 2021, 18:54 / Actualizat joi, 26 august 2021 18:54

Performanţa Rapidului din acest start de sezon, fără gol încasat în cele 6 etape disputate, a născut şi o controversă între fanii giuleştenilor şi stelişti, asta după ce GSP a scris că elevii lui Mihai Iosif sunt singurii din istoria campionatului cu un asemenea parcurs.

Suporterii roş-albaştrilor susţin că recordul a fost stabilit de Steaua în sezonul 1993/94, ediţie în care nu a primit gol în primele 8 meciuri jucate. GSP lămurește astăzi controversa. Este vorba despre două statistici distincte, cu criterii diferite. 

Rapid și Steaua, posesoare a două recorduri diferite

  • prima, cea în care recordul aparţine Rapidului, se referă la etape. Mai exact la intervalul cuprins între prima rundă şi cea de a 6-a, în care giuleştenii sunt fără gol primit. În acest interval, în dreptul roş-albaştrilor găsim în etapa a 5-a, Steaua-Gloria Bistriţa 2-1;
  • a doua, cea în care recordul aparţine Stelei, se referă la numărul de meciuri fără gol încasat în startul sezonului. Aici, trupa antrenată de Emeric Ienei a început ediţia 1993/94 cu 8 partide fără gol primit, dar acestea au avut loc în etapele cu numărul 1-4 şi 6-9. Jocul din runda a 5-a, cu Gloria Bistriţa, a fost amânat, iar restanţa s-a disputat pe 24 noiembrie 1993, fiind a 15-a partidă pentru Steaua din acel campionat.

Echipa Stelei din meciul cu Gloria Bistrița, scor 2-1, pe 24 noiembrie 1993: Gherasim - Tufan, Doboș, Bogdan Bucur, Pârvu - Fulga ('89 Roșu), Gâlcă, Ilie Stan, Filipescu ('73 Safta) - Viorel Ion, Adrian Ilie
Au marcat: 1 – 0 Ilie Stan (’26); 1 – 1 Ilie Lazar (’65); 2 – 1 Viorel Ion (’82)

VIDEO Mihai Iosif, la bustul gol după victoria de la Botoșani! Cum comentează finanțatorul Rapidului

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

EXCLUSIV Ionuț Negoiță, dezvăluiri-șoc: „Steaua caută finanțator. Mi-a zis: «Nu vrei să vii la noi?»"

Rapid nu se oprește! Anunțul momentului în Giulești: „Mai vin 1-2 jucători”

Playtech: ȘOC! Mircea Lucescu face o gălăgie de bani de la Kiev. Ce afacere a explodat în România


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă