Cine-l va înlocui pe Octavian Șovre pe lista FIFA. Decizia a fost luată de Kyros Vassaras | EXCLUSIV

3 săptămâni in urmă 3

Asistentul Octavian Șovre (47 de ani) va părăsi lista FIFA la finele acestui an, 2021. Pe de o parte, după incidentele de la Paris și Manchester, dar și pentru depășirea limitei de vârstă.

Locul său va fi luat, conform surselor ProSport, așa a decis grecul Kyros Vassaras și CCA, de Mihai Marius Marica din Cluj. Acesta are 33 de ani, este născut la Bistrița și face parte, în cele mai multe cazuri, din brigada condusă de Radu Petrescu.

Marica este delegat inclusiv la partida din Supercupa României de joi seara, ora 19.00, între FCSB și CFR Cluj, meci care ar fi trebuit să se joace anul recut dar a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

Cine-l va înlocui pe Octavian Șovre pe lista FIFA. Decizia a fost luată de Kyros Vassaras

Mihai Marius Marica a fost delegat la câteva meciuri sub egida UEFA, chiar dacă nu este încă pe lista FIFA. La finele anului trecut s-au făcut doar două modificări pe lista FIFA, doar în dreptul centralilor: au intrat Andrei Chivulete și Marian Barbu, au ieșit Sebastian Colțescu și Marius Avram.

În schimb, Radu Ghinguleac este asistentul care se pregătește să-l înlocuiască pe Șovre în brigada lui Ovidiu Hațegan, nu numai acum, dar și pe viitor, mai ales că Octavian Șovre va ieși din activitatea sportivă în această vară.

Octavian Șovre a fost în atenția tuturor după celebrul autograf cerut vedetei norvegiene Haaland la partida Manchester City – Borussia Dortmund.

Care este istoria arbitrului asistent Octavian Șovre în LIga 1

Acesta a debutat în Liga 1 la 19 mai 2001, la partida din etapa a 27-a din acel sezon, FC Argeș – Astra 4-2, dovedindu-se cu trecerea timpului un asistent priceput, cu decizii constant bune, neimplicat în scandaluri și aproape deloc contestat, cum rar se întâmplă astăzi cu alți colegi de-ai săi.

Top 5 all-time prezențe asistenți în LIga 1. Conduce Octavian Șovre

Octavian Șovre (Bihor) – 417 linii LI (21 sezoane)
Aurel Onița (Constanța) – 370 linii LI (16 sezoane)
Miklós Nagy (Cluj) – 329 linii LI (14 sezoane)
Sebastian Gheorghe (Suceava) – 324 linii LI (16 sezoane)
Adrian Vidan (București) – 311 linii LI (17 sezoane)

The post Cine-l va înlocui pe Octavian Șovre pe lista FIFA. Decizia a fost luată de Kyros Vassaras | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă