Cine l-a apărat pe Sebastian Colțescu la UEFA! Avocatul care a fost sigur că arbitrul român va scăpa de orice acuzație de rasism | FOTO

3 săptămâni in urmă 1

Arbitrul Sebastian Colțescu (43 de ani) a fost absolvit de orice acuzație de rasism la adresa sa în urma anchetei UEFA, după ce l-a numit „ăla negru pe” Pierre Webo, la PSG – Istanbul Bașakșehir, în Liga Campionilor.

Românul a fost apărat la forul european de un avocat spaniol pe nume Josep Vandellos, care a fost convins că arbitrul va scăpa de orice acuzație.

Avocatul care a fost sigur că Sebastian Colțescu va scăpa de orice acuzație de rasism

„Am convingerea că stăm bine și că nu se impune niciun fel de sancțiune în acest caz.

Poate că sună a clișeu, mai ales când o spune avocatul celui acuzat, dar la nivel personal sunt convins sută la sută că totul va merge bine”, a spus avocatul în luna decembrie a anului trecut.

Raportul UEFA, apărut în EXCLUSIVITATE pe ProSport, arată că vorbele lui Sebastian Colțescu nu au conotații peiorative sau negative.

„Deşi  expresiile „ăla negru” și „negru acela” ar putea fi considerate drept controversate în contextul în care erau spuse şi din cauza foneticii similare dintre cuvântul negru din română şi termenul peiorativ englezesc „negro”, nu pot fi percepute ca discriminatorii sau rasiste”, au decis anchetatorii.

Totuși, presa spaniolă arată că Sebastian Colețescu tot riscă o suspendare pentru că ar fi avut „un comportament neadecvat, care ar fi putut fi evitat”.

În cazul său nu se va aplica articolul 14 (care prevedea o suspendare de minimum 10 etape, pentru rasism), dar Colțescu ar putea fi judecat pentru încălcarea articolelor 11 și 15 din Codul de Disciplină al UEFA.

Conform regulamentelor în vigoare, „centralul” născut în Craiova ar putea fi pedepsit pentru „comportament nesportiv/ impropriu” și „insulatarea jucătorilor prezenți la meci”. Sancțiunea urmează să fie stabilită de UEFA și poate varia de la o partidă suspendare până la o anumită perioadă de timp, decisă de forul european.

The post Cine l-a apărat pe Sebastian Colțescu la UEFA! Avocatul care a fost sigur că arbitrul român va scăpa de orice acuzație de rasism | FOTO appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă