Cine ii cere lui Joe Biden sa închidă închisoarea GUANTANAMO din Cuba. Acolo sunt închiși cei mai periculoși teroriști ai lumii

1 săptămână in urmă 20

 Profimedia Guantanamo Protest FOTO : Profimedia

Organizaţia de apărare a drepturilor omului Amnesty International i-a cerut preşedintelui american, Joe Biden, să închidă centrul de detenţie Guantanamo din Cuba, care funcţionează de 20 de ani.

SÂMBĂTĂ, 08 IANUARIE 2022, 10:52

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: Alexandru Buzica

Această închisoare reprezintă caracterul arbitrar, nedreptatea şi tortura, a declarat pentru DPA, la Washington, Sumit Bhattacharyya, expert al Amnesty în SUA.

Bhattacharyya i-a cerut lui Biden să închidă centrul şi să aducă în faţa justiţiei persoanele care au fost implicate în tortură sau în alte activităţi ilegale la Guantanamo.

În această închisoare militară mai sunt acum 39 de deţinuţi. Acesta a fost înfiinţat sub guvernul preşedintelui republican George W. Bush pentru a reţine fără proces presupuşi terorişti islamişti după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 de la New York şi Washington DC.

Succesorul lui Bush, democratul Barack Obama, a vrut să închidă centrul de detenţie, dar nu a reuşit din cauza opoziţiei din Congresul american, în timp ce republicanul Donald Trump a dorit să continue să funcţioneze.

Biden, care a fost vicepreşedintele lui Obama, încearcă să ducă la bun sfârşit planurile de închidere a penitenciarului.

Pentru a marca 20 de ani de la deschiderea centrului de la Guantanamo, Amnesty International plănuieşte proteste în mai multe oraşe din Germania şi în alte ţări, sâmbătă.

Primii prizonieri au fost aduşi în lagărul de la Guantanamo - situat pe o bază militară americană din Cuba

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă