Cine este selecționerul care poate duce România la Campionatul Mondial, după plecarea lui Mirel Rădoi: „Pe el l-aș aduce și dau scris că ne calificăm!”

1 săptămână in urmă 6

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a înaintat numele selecționerului care o poate califica pe România la Campionatul Mondial din 2022, după o absență de 24 de ani.

Mirel Rădoi a anunțat că va înceta colaborarea cu Federația Română de Fotbal, după ultimele două meciuri din cadrul Grupei J, cu Islanda, pe teren propriu, pe 11 noiembrie, de la ora 21:45, și cu Liechtenstein, în deplasare, pe 14 noiembrie, de la ora 19:00.

Dacă România va câștiga aceste două partide, va avea de disputat două meciuri de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial. Mirel Rădoi nu are de gând să mai stea pe banca echipei naționale, indiferent dacă tricolorii reușesc să prindă aceste meciuri de baraj sau nu.

Dumitru Dragomir este convis că Victor Pițurcă poate califica România la Campionatul Mondial

În acest context, s-au vehiculat mai multe nume de antrenori care l-ar putea înlocui pe Mirel Rădoi la prima reprezentativă.

Dumitru Dragomir este de părere că Victor Pițurcă, fost selecționer, este cel mai potrivit antrenor pentru această funcție și „Oracolul din Bălcești” garantează pentru Victor Pițurcă, spunând că el poate califica, cu siguranță, echipa națională la turneul final.

„Sunt atâția în țara asta, pe Șumudică, pe Dan Petrescu. L-aș aduce pe Pițurcă pentru barajul ăsta și dau scris că ne calificăm. E unul dintre primii trei antrenori din istoria fotbalului românesc. Și Iordănescu e mare antrenor, și Ienei mare antrenor, și Lucescu e mare antrenor.

Pițurcă a fost un antrenor senzațional, nu sufla nimeni în front, un practician desăvârșit. Dacă eu aș fi acum președintele FRF, l-aș pune pe Hagi. Cunoaște toți copiii ăștia, știe capacitatea fiecăruia”, a spus Dumitru Dragomir, potrivit Sport.ro.

„Acum vreți să mai rămân la echipa națională încă doi ani. Reacționăm numai în funcție de rezultat? Nu are rost să mai discutăm. Dacă am spus că a fost așa, așa e. Din luna noiembrie echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă. Și dacă o să fim pe primul loc eu nu o să mai fiu. Am spus foarte clar. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea. Să aduceți pe cine vreți dumneavoastră. Am avut oferte și le-am refuzat până acum, dar acum nu am nimic. Nu am nicio înțelegere, nu am discuții cu nimeni” – Mirel Rădoi, după meciul cu Armenia

The post Cine este selecționerul care poate duce România la Campionatul Mondial, după plecarea lui Mirel Rădoi: „Pe el l-aș aduce și dau scris că ne calificăm!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă