Cine este preotul Visarion Alexa, acuzat de hărțuire. În ce controverse a mai fost implicat

1 săptămână in urmă 42

Cine este preotul Visarion Alexa. Originar din Bacău, el este unul dintre cei mai cunoscuți preoți din România. El este parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” – Militari (București), iar în calitate de realizator sau de invitat în emisiuni de radio și de televiziune acesta este renumit pentru temele de actualitate pe care le abordează. Preotul Visarion Alexa a participat, de-a lungul timpului, la numeroase cateheze, întruniri, conferinţe, la diferite dialoguri şi dezbateri.

Duhovnicul semnează și cărțile cu titlurile: „7 Cuvinte ale iubirii: sacre taine care ne unesc” și „Ortodoxia, antidot al sufletului întristat. Mângâiere în vremuri tulburi”, ambele tipărite sub editura Doxologia. Părintele Visarion Alexa nu este străin nici de fenomenul online-ului, el fiind prezent și Tik-Tok, platforma unde diverși utilizatori au publicat scurte pasaje din emisiunile sale în care oferă sfaturi despre viață.

Cine este preotul Visarion Alexa

Preotul Visarion Alexa a fost invitat și la podcasturi, acolo unde oamenii au reacționat prin mesaje pozitive. Amintim aici podcastul lui Damian Drăghici, care l-a avut ca invitat special pe renumitul duhovnic. De asemenea, de numele lui Visarion Alexa se leagă și alte declarații celebre despre teme ancestrale, precum dragostea sau rolul sau menirea unui preot:

„Părerea mea e că o iubire care duce spre căsătorie este o iubire lângă un om lângă care te poți odihni. Oamenii zic că dacă nu simt golul ăla în stomac, simt că nu e iubire.

Nu simt fluturii ăia, de unde o fi apărut asta cu fluturii și cu golul, nu știu. Pentru că eu când simt un gol în stomac, îmi este foame”, spunea Visarion Alexa în cadrul unei emisiuni publicată de Dexologia.

„Preotul trebuie să fie doar preot şi atât, nimic altceva, nici influencer, nici comunicator – ci să ţină Liturghia, să stea la spovedit în faţa oamenilor şi cam atât.

În rest, oamenii ştiu ce au de făcut. Dacă cuiva i se pare interesant şi provocator ce spui, atunci el se ocupă ca acel cuvânt să ajungă mai departe la oameni. Preoţia este o vocaţie, o chemare şi o misiune. Orice preot care crede că este o virtute lucrul acesta, se pierde pe sine”, este o altă declarație a părintelui Visarion Alexa, într-un interviu pentru Adevărul.

Parintele Visarion Alexa, unul dintre cei mai iubiti duhovnici din RomaniaParintele Visarion Alexa, unul dintre cei mai iubiti duhovnici din Romania

Preotul Visarion Alexa și controversele

Părintele Visarion Alexa, devenit unul dintre cei mai iubiți și cei mai urmăriți din România, a reușit însă să stârnească și controverse. El a fost criticat de mulți, după ce i-a luat apărarea Patriarhului Daniel, în urma anchetei Recorder, denumită „Clanul Marelui Alb”. Într-un mesaj pe Facebook, acesta și-a manifestat susținerea față de Patriarh, jignindu-i pe jurnaliștii care au realizat investigația, care a creat mare vâlvă în spațiul public, anul trecut. Redăm mesajul care i-a adus preotului și un val de critici:

„Am toată admirația pentru Patriarhul României. Mizerie și nesimțire varsă ” jurnaliștii” peste acest om care lasă ceva României. Îl respect profund pentru atitudinea creștină pe care o are. Tace și iartă.

Cum aș putea să-i cred pe  „jurnaliști” când omul acesta pe pământul moștenit de la părinții trupești ridică o mănăstire ?! Chiar și casa părintească a donat-o Bisericii. Ce nevoie are să adune ceva pentru sine de vreme ce a făcut acest gest suprem?! O logică tâmpă să vorbești mizerabil despre un astfel de om.

Când, imediat după Colectiv, într-una din dimineți, m-a sunat personal și mi-a transmis că a donat 10 000 euro, în contul parohiei, pentru grădinița pe care o construim cu greu în curtea bisericii?!

Îl admir profund pentru tenacitate și pentru conștiința pe care o are că trebuie să împlinească un testament al românilor de pretutindeni. Are toată dragostea, susținerea filială din parte mea și a parohiei pe care o slujesc și a tuturor celor care iubesc Biserica și pe Dumnezeu“.

Parintele Visarion Alexa, in centrul unui scandalParintele Visarion Alexa, in centrul unui scandal

Visarion Alexa, suspendat „de la slujirea preoţească”

În prezent, de numele preotului Visarion Alexa se leagă o nouă controversă. În vârstă de 46 de ani, acesta a fost reţinut după ce o femeie l-a acuzat de agresiune sexuală și a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Victima are vârsta de 37 de ani și a reclamat că agresiunea a avut loc în timpul spovedaniei.

După ce aceste acuzații au devenit publice, Arhiepiscopia Bucureștilor a anunțat începerea unei anchete în acest caz, dar și faptul că preotul a fost suspendat „de la slujirea preoţească”.

Avocata părintelui Alexa Visarion, pe nume Mariana Mihai, a afirmat că a existat o relaţie de prietenie între preot şi femeia care l-a acuzat de agresiune.

The post Cine este preotul Visarion Alexa, acuzat de hărțuire. În ce controverse a mai fost implicat appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă