Cine este Liechtenstein, adversara României din preliminariile CM 2022 din Qatar. Mirel Rădoi nu o trecuse pe lista lui de preferințe

2 luni in urmă 1

Naționala României a intrat în urna a doua valorică, după rezultatele obținute în Liga Națiunilor. Sorții au fost destul de duri cu naționala lui Mirel Rădoi care va înfrunta Germania, ROMÂNIA, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia, Liechtenstein în lupta pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar. Mirel Rădoi și-a dorit să înfrunte Danemarca, Islanda și Andorra, dar a primit Germania, din postura de cap de serie, iar cea mai puțin periculoasă echipă din grupă este Liechtenstein. Selecționerul a primit doar o revanșă cu Islanda.

Naționala României va avea viață grea în drumul spre Campionatul Mondial din 2022. Va înfrunta Germania, dar și Islanda, echipa care ne-a oprit din drumul spre Campionatul European care se va desfășura anul viitor.

Cea mai slabă echipă din grupă este naționala statului Liechtenstein. Viitoarea adversară a terminat pe ultimul loc în grupa de Calificare la Campionatul European. Formația pregătită de Helgi Kolvidsson a cucerit doar două puncte într-o grupă cu Italia, Finlanda, Grecia, Bosnia și Armenia și a terminat pe ultimul loc.

Cine este Liechtenstein, adversara României din preliminariile CM 2022 din Qatar

În Liga Națiunilor a câștigat 5 puncte, iar în ultimele două partide a făcut egal cu Gibraltar și a pierdut cu Malta. Cei mai importanți jucători sunt portarul Benjamin Buchel de la Vaduz, Noah Frick de la Xamax și Yanik Frick de la Cottbus.

Preliminariile încep pe 24 martie 2021 și se termină pe 29 martie 2022. La CM 2022 se califică 13 selecționate din Europa. Primele clasate din fiecare grupă se vor califica direct la turneul final din Qatar, iar pentru fanii naționalelor de pe locul doi vor urma alte emoții. Cele mai bune zece formații de pe locul secund din fiecare grupă vor participa la o nouă etapă a „calificărilor” alături de cele două câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor care nu au prins locul doi în grupa de calificare.

O să avem în acest fel 12 formații care vor fi împărțite în trei grupe de play-off ale căror partide se vor disputa în sistem eliminatoriu. Vor exista câte două semifinale, disputate într-o singură manșă, care se vor disputa pe terenul celei mai bune echipe de pe locul secund din fiecare grupă. Orașul unde se vor disputa cele trei finale vor fi stabilite prin tragere la sorți. Câștigătoarele celor trei grupe de play-off vor merge și ele în Qatar.

Mirel Rădoi va conduce naționala în preliminariile CM

Mirel Rădoi nu a fost deloc menajat după rezultatele naționalei. Înfrângerea cu Islanda, din semifinal pentru EURO 2020, dar și dezastrul de la Oslo au lăsat urme dureroase și adânci. Selecționerul a spus că va face o analiză după partidele din luna noiembrie și a dat de înțeles că se gândește la retragere. Acum a abandonat acest discurs și vrea să califice naționala după 24 de ani la un Campionat Mondial.

„De plecat, nu plec. După doi ani de zile s-ar putea să fim calificați la Campionatul Mondial. Nu vrem în momentul de față să creștem valoarea jucătorilor, noi vrem să lucrăm la mentalitate. Noi credem că prin crearea unei mentalități optime se poate ajunge mult mai rapid la rezultate decât prin creșterea valorii jucătorilor.

Noi, la națională, nu le putem crește valoarea, de acest lucru se ocupă cluburile. Părerea noastră e că sunt jucători buni, blocați de mentalitate. Vom găsi soluții pentru a-i debloca. Nu le avem, dar le dăm pas cu pas. De la meci la meci, avem diverse lucruri pe care lucrăm, despre unitate, despre grup, exerciții de team-building”, a mai spus Mirel Rădoi.

Calendarul preliminariilor CM 2022 Qatar
24-31 martie 2021 – trei partide
1-8 septembrie 2021 – trei partide
8-12 octombrie 2021 – două partide
11-16 noiembrie 2021 – două partide
24-25 martie 2022 – baraje într-o singură manșă
28-29 martie 2022 – baraje într-o singură manșă

The post Cine este Liechtenstein, adversara României din preliminariile CM 2022 din Qatar. Mirel Rădoi nu o trecuse pe lista lui de preferințe appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă