Cine este, la momentul actual, cel mai scump fotbalist din lume

2 săptămâni in urmă 15

Joi, 06 Ianuarie 2022, ora 08:05

0 citiri

Cine este, la momentul actual, cel mai scump fotbalist din lume

Brazilianul Vinicius Junior, de la Real Madrid, este cel mai scump jucător din lume, cu o valoare de piaţă estimată la 166,4 milioane de euro, potrivit unui studiu realizat de Observatorul pentru fotbal (CIES).

CIES a prezentat miercuri lista semestrială a celor 100 de jucători din cele cinci mari campionate ale Europei (big-5) cu cele mai mari valori de transfer, estimate pe baza unui algoritm. Vinicius Junior (166,4 milioane de euro) este urmat de englezul Phil Foden, de la Manchester City (152,6 milioane de euro), şi de norvegianul Erling Haaland de la Borussia Dortmund (142,5 milioane de euro).

Aceste sume nu iau în calcul eventualele clauze de reziliere din contractele jucătorilor.

Pe posturi, valorile cele mai ridicate au fost măsurate pentru italianul Gianluigi Donnarumma (PSG) în cazul portarilor, portughezul Ruben Dias (Manchester City) pentru fundaşii centrali, canadianul Alphonso Davies (Bayern Munchen) pentru fundaşii laterali, englezul Jude Bellingham (Borussia Dortmund) pentru mijlocaşii defensivi, germanul Florian Wirtz (Bayer Leverkusen) pentru mijlocaşii ofensivi şi Vinicius Junior pentru atacanţi. Francezul Kylian Mbappe (PSG) are valoarea cea mai ridicată pentru jucătorii al căror contract expiră în luna iunie.

Valorile au fost calculate folosind abordarea econometrică dezvoltată de CIES.

Citeste si:

David Beckham, complex de inferioritate față de propriii copii! Cum a fost surprins fostul mare fotbalist FOTO

Fostul fotbalist britanic David Beckham (46 de ani) e protagonistul unei imagini virale, prilejuite de tradiționala fotografie de Crăciun pe care a făcut-o în compania familiei sale....

Cine e fotbalistul român care a blocat un aeroport. Motivul e halucinant

Fostul antrenor Marian Bondrea, acum în vârstă de 71 de ani, a relatat zilele trecute un episod amuzant petrecut cu fotbalistul Marius Coporan, pe vremea când cei doi colaborau la echipa turcă...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă