Cine este Germania, adversara României în preliminariile CM 2022 din Qatar. Mirel Rădoi și-ar fi dorit să pice în grupa în care cap de serie este Danemarca

2 luni in urmă 9

România a intrat în urna a doua valorică la tragerea la sorți a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din Qatar în urma rezultatelor obținute în Liga Națiunilor. Naționala lui Mirel Rădoi va juca în grupa J și va înfrunta cel mai dificil cap de serie: naționala Germaniei.

E greu de spus dacă naționala României ar fi putut primi un cap de serie mai greu în drumul spre Campionatul Mondial din anul 2022. Echipa lui Mirel Rădoi va înfrunta echipa Germaniei, o națională în care strălucesc o mulțime de staruri: Thomas Muller, Toni Kross, Leroy Sane sau Serge Gnabry.

Naționala României are o amintire plăcută cu prima reprezentativa germană. În anul 2004, tricolorii au câștigat cu 5-1 amicalul disputat în Giulești. Mihăilă Pleșan, Raț, Caramarin și „dubla” lui Ionel Dănciulescu au adus un succes care a șocat lumea fotbalului.

Cine este Germania, adversara României de la Campionatul Mondial din Qatar din 2022

Naționala germană nu a jucat grozav în Liga Națiunilor și a terminat pe locul doi. Înfrângerea rușinoasă din partida cu Spania l-a pus sub presiune pe Joachim Low. Selecționerul a fost confirmat, dar sunt zvonuri că ar putea fi adus Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool. Germania a câștigat patru titluri mondiale și de trei ori Campionatul European.

Preliminariile încep pe 24 martie 2021 și se termină pe 29 martie 2022, iar la turneul final se califică 13 selecționate din Europa.Primele clasate din fiecare grupă se vor califica direct la turneul final din Qatar, iar pentru fanii naționalelor de pe locul doi vor urma alte emoții.

Cele mai bune zece formații de pe locul secund din fiecare grupă vor participa la o nouă etapă a „calificărilor” alături de cele două câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor care nu au prins locul doi în grupa de calificare.

O să avem în acest fel 12 formații care vor fi împărțite în trei grupe de play-off ale căror partide se vor disputa în sistem eliminatoriu. Vor exista câte două semifinale, disputate într-o singură manșă, care se vor disputa pe terenul celei mai bune echipe de pe locul secund din fiecare grupă. Orașul unde se vor disputa cele trei finale vor fi stabilite prin tragere la sorți. Câștigătoarele celor trei grupe de play-off vor merge și ele în Qatar.

Cu cine își dorea să joace Mirel Rădoi

Mirel Rădoi a fost provocat, înainte de tragerea la sorți să spună ce echipe și-ar dori să înfrunte în bătălia pentru Mondialul din 2022. Și-ar fi dorit Danemarca, dar și o revanșă cu Islanda.

„Cea mai bună grupă ar fi cea din care ne putem califica. Oricum fugi de una și dai de alta. Cu orice vom juca, va trebui să dăm tot ce putem. Aș spune Danemarca din prima urnă valorică. Dacă nu ne calificăm, o să ziceți că mi-am ales grupa, am căzut cum am vrut și tot nu am reușit. Apoi ar fi Islanda din urna a treia, poate fi revanșa pentru noi. Luxemburg din urna a patra și apoi Andorra din urna a cincea. Nu contează dacă va fi grupă de cinci sau de șase echipe, nu cred că are mare importanță”, a spus Mirel Rădoi, la Digi Sport.

Calendarul preliminariilor CM 2022 Qatar
24-31 martie 2021 – trei partide
1-8 septembrie 2021 – trei partide
8-12 octombrie 2021 – două partide
11-16 noiembrie 2021 – două partide
24-25 martie 2022 – baraje într-o singură manșă
28-29 martie 2022 – baraje într-o singură manșă

The post Cine este Germania, adversara României în preliminariile CM 2022 din Qatar. Mirel Rădoi și-ar fi dorit să pice în grupa în care cap de serie este Danemarca appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă