Cine este George Marius Bogdan, tânărul sfințit preot de Papa Francisc

2 săptămâni in urmă 78


Papa Francisc a reluat duminică, 25 aprilie, hirotonirea preoților în dieceza Romei. Printre cei nouă diaconi care au fost sfințiți preoți de Suveranul Pontif s-a numărat și George Marius Bogdan, un tânăr originar din Bacău, care a urmat formarea preoțească la Roma, a informat Vatican News.


Prin tradiție, hirotonirea candidaților la preoție în dieceza Romei are loc în cea de-a patra duminică a Paștelui, numită „Duminica Bunului Păstor”, și este prezidată de Episcopul Romei în bazilica San Pietro.


Diaconul George Marius Bogdan, sfințit azi preot de Papa Francisc, alături de alți 8 diaconi, 6 italieni, un columbian și un brazilian, a început cursurile seminariale la Seminarul Mic și le-a încheiat la Seminarul Mare al diecezei de Roma.


Originar din Măgura, comuna Mărgineni, județul Bacău, noul preot al diecezei de Roma s-a născut într-o familie de emigranți români care sunt stabiliți la Roma și frecventează comunitatea romano-catolică română din Cetatea Eternă, după a explicat pr. dr. Isidor Iacovici, parohul acestei comunități.


„Dorința mea de a devenit preot a apărut din copilărie”


„Dorința mea de a deveni preot a apărut încă din copilărie, de când aveam 9 ani și citeam cartea despre viața Sfântului Ioan Bosco. Visam să devin asemenea lui”, a spus tânărul român într-o mărturisire preluată de comunicatul Vicariatului.


George, poza de sus, primul din stânga, sfințit de Papa Francisc.

Marea dorință pe care o am în inima mea este să pot să mențin relația cu Dumnezeu. Singurul lucru pe care îl pot face este să am încredere în El.

George Marius Bogdan:

Fotografii: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă