Cine este Gelu Puiu, secretarul de stat care a demisionat de la Ministerul Mediului

3 săptămâni in urmă 113

Gelu Puiu, 41 de ani, a demisionat de la Ministerul Mediului după ce site-ul Recorder.ro a publicat înregistrări care arată că secretarul de stat a pus în practică schimbarea din funcție a mai multor șefi de direcții silvice, „în urma unei campanii de șantaj coordonate de la vârful Ministerului Mediului”.

Premierul Florin Cîțu a fost cel care a făcut anunțul, înaintea conferinței săptămânale a Comitetului Național de Vaccinare. „Secretarul de stat Gelu Puiu și-a înaintat demisia, pe care am acceptat-o”, a spus marți, 20 aprilie, premierul.

Un an și patru luni în funcție. La începutul carierei, muncitor necalificat

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, Gelu Puiu a ocupat funcția de secretar de stat timp de un an patru luni, din 11 decembrie 2019.

Anterior, timp de cinci ani, a fost Inginer silvic – şef ocol. Mai întâi la Ocolul Silvic Vama, Direcția Silvică Suceava, apoi la Ocolul Silvic Vama, Suceava.

Între 2013 și 2014, Gelu Puiu a mai ocupat funcția de secretar de stat, la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

În perioada 2005-2013, a fost inginer silvic – responsabil cultură, investiţii, drumuri auto forestiere, lider sindicat ocol, la Suceava.

La începutul carierei profesionale, în 2001, a lucrat ca muncitor necalificat, pentru ca din 2003 să fie profesor I debutant și inginer silvic în catedra tehnică – Grup Şcolar Silvic Câmpulung Moldovenesc.

A studiat la Institutul Diplomatic Român

Gelu Puiu a făcut liceul în perioada 1994-1998, când a urmat cursurile Grupului Şcolar Silvic Câmpulung Moldovenesc.

Între 1998 – 2003, a studiat la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Facultatea de Silvicultură.

Conform CV-ului, 10 ani mai târziu, în perioada aprilie-octombrie 2013, Gelu Puiu a urmat cursurile Institutului Diplomatic Român (IDR), cu specializare în domeniul politică externă și diplomație. IDR fusese înființat cu 8 ani mai devreme, ca o instituţie publică, cu personalitate juridică şi în subordinea Ministerului Afacerilor Externe.

La rubrica din CV „Competențe și abilități sociale”, Gelu Puiu s-a autocaracterizat drept atent la detalii, a precizat că dă dovadă de prudenţă în serviciu și că își atinge obiectivele propuse.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă