Cine este EURODEPUTATUL conservator care și-a anunțat candidatura la președinția Parlamentului European

2 săptămâni in urmă 12

 PROFIMEDIA IMAGES Othmar Karas FOTO: PROFIMEDIA IMAGES

Cursa pentru înlocuirea italianului David Sassoli din funcţia de preşedinte al Parlamentului European (PE) a început oficial, odată cu candidatura eurodeputatului conservator austriac Othmar Karas, primul care îşi anunţă intenţia de a ocupa acest post, transmite miercuri EFE.

MIERCURI, 10 NOIEMBRIE 2021, 19:50

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: Alexandru Buzica

Omul politic austriac, care este unul dintre cei mai înverşunaţi critici ai politicii premierului ungar Viktor Orban şi-a anunţat public candidatura la şefia PE pe contul său oficial de Twitter şi într-o scrisoare transmisă colegilor de grup din PPE.

În opinia sa, puţini eurodeputaţi sunt satisfăcuţi de felul în care se prezintă Parlamentul European.

Rămâne însă de văzut dacă Othmar Karas, sprijinit de formaţiunea sa naţională (OVP), va reuşi să convingă şi grupul PPE să-l susţină, notează Euractiv.

Totodată, eurodeputata malteză Roberta Metsola (PPE) este creditată cu cele mai mari şanse de a ocupa postul de preşedinte al PE. La începutul lunii septembrie, ea a declarat pentru Times of Malta că poartă discuţii cu colegii săi despre viitoarea preşedinţie a legislativului european şi despre viziunea pentru Europa în următorii ani.

Totuşi, până acum, austriacul Karas este singurul europarlamentar care şi-a anunţat oficial candidatura.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă