Cine este atacatorul de la Capitoliu, care a ucis un polițist înainte să fie împușcat. Credea că guvernul SUA îi „controlează mintea”

1 lună in urmă 3


Cu o săptămână înainte de atacul de vineri, de la Capitoliu, Noah Green, bărbatul suspectat că a lovit cu mașina doi ofițeri de poliție și l-a înjunghiat mortal pe unul dintre ei, a scris pe rețelele de socializare că și-a pierdut locul de muncă, a suferit afecțiuni medicale, iar guvernul SUA îi „controlează mintea”, relatează CNN.


Cu mai puțin de două ore înainte să fie împușcat și ucis, Green a postat pe Instagram link-uri care fac trimitere la Loius Farrakhan, liderul „Nation of Islam” - o grupare religioasă fondată în 1930, considerată teroristă. „Guvernul SUA este inamicul numărul 1 al oamenilor de culoare”, proclama unul dintre videoclipurile distribuite.


Avea o diplomă universitară în finanțe și era fan Malcom X


Săptămâna trecută, Green a mai avut o postare în care spunea că Farrakhan l-a salvat „după suferințele teribile pe care mi le-au provocat probabil CIA sau FBI, agențiile guvernamentale ale SUA”. Răspunzând unui comentariu la această postare, el a spus că este vorba despre „violare de domiciliu, otrăvirea alimentelor, adresiuni, operații neautorizate în spital, controlul minții”.


În vârstă de 25 de ani, Green a absolvit Universitatea Christopher Newport din Newport News, Virginia, cu o diplomă în finanțe. El ar avea permis de conducere înregistrat în Virginia.


Într-o biografie online de pe site-ul universității, se spune că s-a născut în Fairlea, Virginia de Vest, și că ”persoana din istorie pe care și-ar dori să o cunoască cel mai mult este Malcom X”.


„Fratele Noah X” era șomer și căuta o „călătorie spirituală”


Într-o postare din 17 martie pe un cont de Facebook, Green a scris că el credea că Farrakhan este ”Isus, Mesia”, fiind cel care l-a ”trezit”. El a semnat postarea cu numele ”Fratele Noah X”. ”Ca să fiu sincer, ultimii ani au fost duri, iar ultimele luni au fost și mai dure. Am fost încercat cu unele dintre cele mai mari și de neimaginat teste din viața mea”, a scris acesta.


El a spus că este șomer după ce și-a părăsit slujba ”parțial din cauza suferințelor”, dar, în cele din urmă, ”în căutarea unei călătorii spirituale”.


Green a mai scris că îl consideră pe Farrakhan tatăl său spiritual, fără învățăturile căruia ”nu ar fi putut continua”. În aceeași zi, Green a încărcat o imagine din care ar reieși că a făcut o donație de 1.085 dolari către ”Națiunea Islamului”.


De asemenea, a postat mai multe discursuri ale lui Farrakhan, unul dintre ele din 1996, intitulat ”Distrugerea divină a Americii”.


I-au fost șterse conturile de Facebook și Instagram


În postarea sa de pe Facebook, Green a scris că a luat ”fără să știe” un medicament și a suferit efecte secundare. ”Ministrul este aici pentru a mă salva pe mine și pe restul umanității, chiar dacă acest lucru înseamnă a înfrunta moartea”, a mai scris acesta, cu referire la Farrakhan. ”Fii dispus să te lepezi pe tine și să-l urmezi, ridică-ți crucea”, a continuat el.


Conturile de Instagram și Facebook de pe care a postat au fost offline vineri după-amiază. Reprezentanții Facebook au spus că au șters cele două conturi și că vor elimina ”orice conținut care laudă, susține sau reprezintă atacul sau suspectul”.


CNN a încercat să ia un punct de vedere lui Farrakhan și Națiunii Islamului, dar nimeni nu a vrut să comenteze.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă