Cine este Anastasia Potapova, adversara Simonei Halep din turul secund la Melbourne. A triumfat la Wimbledon în proba junioarelor

1 lună in urmă 10

Simona Halep (România, 2 WTA), favorita principală a turneului WTA 500 Gippsland Trophy” de la Melbourne, o întâlnește pe Anastastia Potapova (Rusia, 101 WTA) în turul secund.

Simona Halep (29 de ani) și-a aflat adversara împotriva căreia va debuta la primul turneu oficial la care s-a înscris în 2021! Tânăra Anastasia Potapova (19 ani) și-a câștigat dreptul de a o întâlni pe Simona Halep – acceptată direct în turul secund, după ce a dispus duminică dimineață de Whitney Osuigwe (SUA, 162 WTA), scor 6-3, 6-0.

Adversara Simonei Halep din cadrul turneului de la Melbourne, care este unul pregătitor pentru Australian Open (8 – 21 februarie), se află la a doua competiție WTA din acest sezon. Anastasia Potapova a mai participat și la Abu Dhabi, în prima săptămână a anului, cedând în fața Mariei Sakkari în primul tur, scor 4-6, 2-6.

Cine este Anastasia Potapova, adversara Simonei Halep din turul secund la Melbourne. A ocupat locul 1 mondial la junioare

Anastasia Potapova este considerată o mare speranță a tenisului din Rusia, ocupând locul 1 mondial la junioare în trecut! De asemenea, Potapova a triumfat la Wimbledon în proba junioarelor, în anul 2016, după ce a învins-o în finală pe ucraineanca Dayana Yastremska, scor 6-4, 6-3.

În circuitul WTA, Potapova nu și-a adjudecat încă niciun titlu la simplu, dar a câștigat în schimb două trofee la dublu, alături de conaționalele Vera Zvonareva, la Moscova 2018, și Yana Sizikova, la Lausanne 2019. Anastasia a strâns 842.870 de dolari din tenis, până la vârsta de 19 ani.

Simona Halep se va confrunta pentru prima oară cu Anastasia Potapova în circuitul WTA

La turneul Gippsland Trophy”, unul dintre cele două concursuri de categorie WTA 500 care se desfășoara în paralel la Melbourne, Anastasia Potapova a avut un debut furtunos! Rusoaica a făcut instrucție cu Whitney Osuigwe, pe care a eliminat-o în numai 51 de minute, scor 6-3, 6-0.

Meciul dintre Simona Halep și Anastasia Potapova este programat luni dimineață, de la 09:30, ora României. Simona și Anastasia nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul WTA, iar primul duel dintre cele două va putea fi urmărit în direct la Digisport. Miza este reprezentată de calificarea în optimile de finală, un cec în valoare de 5.500 de dolari și 55 de puncte WTA.

The post Cine este Anastasia Potapova, adversara Simonei Halep din turul secund la Melbourne. A triumfat la Wimbledon în proba junioarelor appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă