Cine era bărbatul care a murit în timp ce era imobilizat de poliţişti: Era un om liniştit şi cu bun simţ

3 săptămâni in urmă 14

Bărbatul a decedat în scurt timp, cauza decesului fiind, aşa cum arată clar autopsia, asfixie mecanică Bărbatul a decedat în scurt timp, cauza decesului fiind, aşa cum arată clar autopsia, asfixie mecanică

Zaharia Barbu, bărbatul de 63 de ani din Piteşti decedat după ce a fost imobilizat cu violenţă de poliţişti, era cunoscut de către vecini ca un om liniştit şi pe care boala soţiei îl afectase foarte mult în ultimele luni.

LUNI, 19 APRILIE 2021, 12:57

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Vineri 16 aprilie, după ce petrecuse multe ore pe o terasă de la Autogara Sud Piteşti, unde venise din seara precedentă, Zaharia Barbu nu a vrut să plece atunci când acolo a izbucnit un incendiu. 

După mai multe refuzuri, bărbatul a fost trântit la pământ de un poliţist, în timp ce un altul i-a pus piciorul pe spate. 

Bărbatul a decedat în scurt timp, cauza decesului fiind, aşa cum arată clar autopsia, asfixie mecanică. 

Zaharia Barbu lucrase timp de mulţi ani ca inginer la Arpechim şi se pensionase înainte de 2010. Bărbatul locuia cu soţia sa într-un apartament modest din cartierul Prundu. „Era un om liniştit şi cu bun simţ. În ultimele luni, era afectat de boala de care suferă soţia, din câte ştiu ar fi vorba de unele probleme psihice. Şi de aceea cred că începuse să bea mai des… Domnul Barbu era mereu foarte amabil. Mai mergea să bea la terasa aia de la autogară, ca să uite de necazuri… Însă nu era un om violent, dimpotrivă. Ultima oară l-am văzut cu trei zile înainte să moară, ne-am întâlnit în faţa blocului. Băuse ceva, se simţea, zâmbea prelung şi am schimbat câteva cuvinte, după care a intrat în bloc. De atunci nu l-am mai văzut. Domnul Barbu a fost coleg cu mama la Arpechim şi îmi spunea despre el că era un bun profesionist”, a declarat, pentru adevarul.ro, Andrei V., unul dintre vecinii lui Zaharia Barbu. 

Şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş, medicul primar de medicină legală Dan Manu, a declarat că bărbatul decedat în urma intervenţiei poliţiştilor de la Piteşti a murit prin asfixiere, moartea lui fiind una violentă. De asemenea, în urma probelor de laborator, a rezultat că acesta avea o alcoolemie de peste 2 la mie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă