Cine e românca Nadia Popovici, tânăra care l-a salvat pe un membru din staff-ul unei echipe de hochei

2 săptămâni in urmă 13

Nadia Popovici, tânăra de 22 din Seattle, a devenit eroină în America după ce a salvat viața unui antrenor secund al echipei de hochei Vancouver Canucks. Mama ei este coreeană, iar tatăl ei este român.

Cine este Nadia Popovici

Povestea Nadiei a devenit cunoscută atunci când a salvat antrenorul secund al unei echipei de hochei, avertizându-l că ar putea avea cancer. Nadia s-a născut în Vancouver, Canada și locuiește în Seattle. Este studentă la medicină la  Universitatea din Washington, iar practica din cadrul facultății a dat roade. Nadia este mare fană a echipei Vancouver Canucks și a fost prezentă la unul dintre meciurile acestora din octombrie, anul trecut.

Stătea foarte aproape de banca de rezervă, moment în care a observat că unul dintre membrii staff-ului echipei de hochei, Brian Red Hamilton, are pe gât o aluniță cu potențial cancerigen. „Alunița de pe ceafă pare să fie canceroasă. Ar trebui să mergi la medic”. Așa sună mesajul Nadiei scris cu litere mari pe aplicația de pe telefonul ei. Aceasta a apăsat telefonul de plexiglas în timpul meciului pentru a-i arătat mesajul antrenorului secund.

„Mesajul pe care mi l-a arătat pe mobil va rămâne pentru totdeauna imprimat în mintea mea: a făcut posibil ca eu să rămân în viaţă. Observaţia tinerei a fost corectă şi acea aluniţă de pe ceafa mea era un melanom malign şi, datorită insistenţei sale şi intervenţiei rapide a medicilor, a dispărut. M-a scăpat de o moarte lentă. Doctorul mi-a spus că dacă aș fi ignorat alunița încă 4-5 ani, nu aș mai fi putut face nimic”, a spus Brian Hamilton recunoscător.

Cum i-a mulțumit antrenorul Nadiei pentru gestul făcut

Hamilton a luat în serios avertismentul Nadiei. Ajuns acasă, a întrebat-o pe soție de aluniță, apoi l-a întrebat pe medicul echipei dacă vestea este îngrijorătoare. A mers la spital, a scos alunița și a așteptat rezultatele biopsiei. Într-un final a privit vestea: Nadia avea dreptate și i-a salvat viața.

„Medicul mi-a spus că dacă aș mai fi ignorat-o alți patru-cinci ani, nu aș fi aici” a povestit bărbatul cu vocea tremurândă la o conferință de presă.

Medicii i-au spus că este vorba despre un melanom malign de tip 2, adică un tip de cancer de piele care poate fi tratat cu ușurință, dacă este depistat precoce. În semn de mulțumire pentru gestul Nadiei, Brian Hamilton a strâns, împreună cu echipa, suma de 10.000 de dolari printr-o campanie online prin care tânăra să poată continua medicina. De asemenea, Nadia a primit mulțumiri pe tableta de marcaj a arenei la meciul pe care Vancouver l-a jucat de Anul Nou.

The post Cine e românca Nadia Popovici, tânăra care l-a salvat pe un membru din staff-ul unei echipe de hochei appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă