Cine e Ilie Bolojan, varianta de premier a PNL: membru în partid de 30 de ani, a avut 3 mandate de primar la Oradea

2 luni in urmă 15


Fost primar al orașului Oradea, și membru cu ștate vechi în PNL, Ilie Bolojan este una dintre variantele de prim-ministru cu care liberalii vor să meargă la Cotroceni, după ce șeful statului i-a transmis lui Ludovic Orban că nu va mai fi nominalizat pentru funcția de prmier.


Liberalul
a fost ales primar al orașului Oradea în 2008 din primul tur cu
peste 50 la sută din voturi, iar în 2012 a fost reales cu peste 66
la sută. În 2016, Bolojan a câștigat al treilea mandat cu aproape
71 la sută.


După trei mandate la Oradea, Bolojan este acum președintele Consiliului Județean Bihor.


Refacerea orașului Oradea


Liberalul este de meserie profesor și inginer și s-a înscris în PNL în 1992. De atunci, a fost pe rând consilier local, consilier județean, prefect, secretar general al Guvernului și primar.


În mandatele sale, imaginea orașului Oradea s-a schimbat drastic, devenind un oraș turistic în care curentul Art Noveau este pus în valoare. A fost restaurat centrul vechi, printr-un proiect ambițios al primăriei. Presa locală l-a numit cel mai apreciat primar din România.


Oradea a atras 550 de milioane de euro fonduri europene în anii în care Bolojan a fost primar și este considerat cel mai sigur oraș din România.


Instalat recent în scaunul de președinte CJ Bihor, Ilie Bolojan a dat afară aproape jumătate din angajații instituției. Când a devenit prima dată primar, Bolojan a procedat la fel cu angajații primăriei, reducând numărul angajaților de la 1.000, la 300. Din banii economisiți din personal, primăria a construit un pod peste Crișul Repede.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă