Cine e Germania U21? Jucători mai „mici” decât în 2019, dar și așa de 5 ori peste naționala României

2 luni in urmă 6

Articol de - Publicat luni, 29 martie 2021, 14:27 / Actualizat luni, 29 martie 2021 16:42

România întâlnește o Germanie mai slabă decât cea din Italia, cu mai puțini jucători de prim rang, care să joace la cluburi de top ale Europei. Totuși, rămâne un adversar extrem de periculos.

Partida dintre Germania U21 și România U21 se va disputa mâine seară, 30 martie, de la ora 19:00, în ultima rundă de la Campionatul European de tineret. Meciul poate fi urmărit în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la TVR 1.Toate calculele » Cum se califică România în sferturiJurnalistul Vlad Nedelea și fotoreporterul Raed Krishan sunt în cantonamentul naționalei U21 din Ungaria și transmit de la fața locului toate detaliile despre Euro 2021

Meci decisiv cu Germania. Asta îi așteaptă pe „tricolorii mici” în ultima rundă a fazei grupelor de la Europeanul U21. Și în 2019 am dat peste nemți, atunci în semifinalele competiției. Am pierdut 2-4, deși aveam avantaj la pauză, 2-1, ba chiar am revenit de la 1-0 în câteva minute.

Germania, puține modificări în primele două meciuri

Stefan Kuntz, selecționerul U21 al Germaniei, n-a schimbat foarte mult în primele două meciuri. A folosit, în mare, aceeași echipă, excepție făcând două posturi. Cel de fundaș stânga, unde i-a rotit pe Raum și Jakobs, plus unul în ofensivă, unde i-a folosit pe rând pe Burkardt în primul joc și Ozcan în al doilea. 

Asta pentru că împotriva Ungariei a jucat mai avântat, 4-3-1-2, cu vârful lui Mainz în spatele lui Nmecha și Berisha. Pe când împotriva olandezilor a fost mai precaut, 3-4-2-1 sau 4-2-3-1, cu Ozcan în spatele lui Nmecha, vârful lui Anderlecht.

Mai „pământeni” decât în 2019

Cert e că Germania de azi e mult mai mică decât cea din 2019, peste care noi am dat la turneul final din Italia. Nu-i la fel de ofensivă, nici de spectaculoasă și fără o serie de vedete așa cum s-a întâmplat la Europeanul precedent. Dacă atunci aveau jucători ca Jonathan Tah, Lukas Klostermann, Nadiem Amir sau Gian-Luca Waldschmidt și un lot cotat la peste 300 de milioane de euro, acum propun o națională mult mai săracă în nume tari, cu o cotă totală ce abia depășește 100 de milioane de euro.

Mijlocașul Niklas Dorsch (tricou alb-negru) n-a avut dificultăți în a se impune în duelurile cu puternicii olandezi. El a făcut junioratul la Bayern Munchen, iar din 2020 evoluează în Belgia, la Gent FOTO Guliver/Gettyimages

Mijlocașul Niklas Dorsch (tricou alb-negru) n-a avut dificultăți în a se impune în duelurile cu puternicii olandezi. El a făcut junioratul la Bayern Munchen, iar din 2020 evoluează în Belgia, la Gent FOTO Guliver/Gettyimages

România, atenție la Nmecha!

Lukas Nmecha, fotbalist cu prezențe în naționalele U16, U17, U18, U19, U20 și chiar U21 ale Angliei, „acontat” de nemți" din 2019, este, fără îndoială, cel mai periculos om al rivalilor de mâine seară. Prezent în lot și în 2019, când avea doar 20 de ani, a prins și atunci 11 minute contra noastră.

VIDEO. Dumitru Dragomir: „Nu putem juca cu Germania fără Radu Drăgușin!”

Citește și alte știri despre echipa națională:

FRF, plângere la UEFA în scandalul de rasism de la meciul cu Ungaria U21: „Un incident s-a petrecut și la vestiare”

Știm ultimele două echipe calificate la Tokyo » În ce urnă va fi România la JO: grupa infernală și grupa „ușoară”

Playtech: BOMBĂ! Soțul Corneliei Catanga continuă scandalul cu Gigi Becali. L-a umilit public, fără milă: „Îți place să arunci cu bani doar...”


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă