Cine e Ducan, portarul în mănuşile căruia va sta calificarea FCSB în Europa League

2 months ago 3

Chindia Targoviste - Hermannstadt (vineri, ora 18:00, Digi Sport 1)

Botoşani - Shkëndija (joi, ora 18:45, Digi Sport 1)

Backa Topola-FCSB este programat să se joace joi seară, de la ora 22:00, Live Text pe digisport.ro.

Echipa română îndeplineşte criteriile UEFA pentru disputarea meciului, adică minimum 13 jucători valizi, între care un portar, dar trebuie să existe şi acceptul autorităţilor sanitare din Serbia pentru ca meciul să se joace.

Cine este Răzvan Ducan, portarul care va apăra în meciul Backa Topola-FCSB

Răzvan Ducan a fost împrumutat sezonul trecut la FCS Argeş, pentru care a apărat în 19 meciuri. În ciuda vârstei, este un goal-keeper cu multe partide internaţionale. E in circuitul echipelor naţionale de juniori de vreo 4 ani, iar acum este titularul porţii României U19, în care Mihai Stoichiţă, de exemplu, îşi pune mari speranţe pentru obţinerea unor performanţe internaţionale.

"Este un portar bun, a fost la toate naţionalele de juniori. E foarte talentat, asa vă spun sigur. Cred că nu va avea niciun fel de trac pentru că, de exemplu, a jucat cu Spania, chiar în Serbia când am făcut 1-1. Poate soarta îi dă o şansă prin asta, să-l vadă lumea ce poate. Şi pe Perianu îl ştiu foarte bine şi am încredere în el că poate fi o revelaţie diseară. 

Becka Topola nu cred că se compară cu nivelul Stelei Roşii sau al lui Partizan. La prima vedere situaţia pare tragică pentru FCSB, dar sunt convins că toţi jucătorii care vor intra pe teren au valoare să califice echipa. Le trebuie tupeu, asta trebuie să le se insufle acum Pintilii şi Vintilă. Sau cine conduce echipa", a declarat pentru Digi Sport Mihai Stoichiţă, directorul Comisiei Tehnice a FRF.

Răzvan Ducan are 19 meciuri internaţionale pentru România

Statistică: transfermarkt

"Pentru noi, la FC Argeş, Ducan a fost jucătorul sub vârstă pe care l-am folosit constant. Acum am renunţat pentru că riscam mult în Liga 1 să continuăm la fel. Dar are calităţi, un băiat ci picioarele pe pământ cu caream avut o relaţie excelentă. De multe ori am văzut la el o maturitate surprinzătoare, poate, chiar şi atunci când greşea", a declarat Ionuţ Badea, antrenorul nou promovatei FC Argeş.

Răzvan Ducan are o înălţime de 1,92 metri şi are contract cu FCSB până în 2024. A venit la Bucureşti de la Centrul de Excelenţă de la Buzău şi aparţinea de Unirea Petrolul Videle

7 februarie 2001, tânărul goal-keeper al FCSB îl are ca idol pe Ciprian Tătăruşanu pe care îl consideră "un portar complet" şi este din acest an, a treia opţiune pentru postul de portar din lotul vicecampioanei României.

Răzvan Ducan este internaţional de tineret sub 17 ani şi a ajuns la FCSB de la Centrul de Excelenţă Buzău – CS Unirea Petrolul Videle.

FCSB e la limită. Condiţiile pentru ca meciul cu Backa Topola să se joace

În aceste condiții, FCSB rămâne cu un lot de 14 jucători pentru meciul cu Backa Topola. Singurul portar valid este Răzvan Ducan (19 ani).

FCSB se află la limită în acest moment. Pentru ca o echipă să poată disputa un joc în cupele europene, are nevoie de 13 fotbalişti în lot, dintre care un portar, potrivit protocolului UEFA.

În protocolul UEFA se precizează că ultimul test înainte de disputarea unui meci să fie efectuat în preziua acestei partide, numită Match Day-1

Cum ar putea arăta echipa lui FCSB în meciul cu Backa Topola

Ducan - Crețu, Perianu, Briceag, Panțîru - Moruțan, Simion, Horșia - Man, Buziuc, ComanRezerve: Pantea, R. Ion, Petre

Cel mai negru scenariu pentru FCSB este acela în care până la ora meciului să apară simptome printre cei 14 jucători valizi, iar gruparea noastră să nu poată completa un număr de minimum 13 fotbalişti pe foaia de joc.

Ce lot are la dispoziție FCSB pentru meciul cu Backa Topola

Portar: DucanFundași: Crețu, Panțîru, Perianu, Pantea, BriceagMijlocași: Moruțan, Simion, Horșia, R. Ion,Atacanți: Coman, Petre, Man, Buziuc

COVID-19 la FCSB | Lista celor infectaţi: 18 persoane testate pozitiv

În acest moment, lista celor infectaţi cu noul coronavirus la FCSB este formată din 9 fotbalişti:

Andrei Vlad - portarAndrei Miron - fundaș centralIulian Cristea - fundaș centralOvidiu Popescu - mijlocașIonuț Vînă - mijocașDarius Olaru - mijlocașFlorin Tănase - mijlocașAndrei Pandele - mijlocașSergiu Buș - atacant

De asemenea, 8 persoane din staff au fost testate pozitiv la COVID-19, plus MM Stoica, dar acesta din urmă nu este în acte oficial al celor de la FCSB.

Ovidiu Kurti - kinetoterapeutMarius Popa - antrenor de portariAnton Petrea - antrenor principalThomas Neubert - preparator fizicHorea Codorean - preparator fizicSorin Cristof - kinetoterapeutBogdan Stoica - analist videoMarius Ianuli - team-manager Etichete: preliminarii europa league , echipa fcsb , portar fcsb , razvan ducan , backa topola-fcsb
Read Entire Article
Powered By Seo Tools