Cine crede Boloni că este responsabil pentru lipsa rezultatelor la națională: „Nu selecționerul e problema”

1 săptămână in urmă 22

Articol de - Publicat duminica, 09 ianuarie 2022, 13:55 / Actualizat duminica, 09 ianuarie 2022 13:58

Loți Boloni (68 de ani) este mai aproape ca oricând să revină la cârma echipei naționale a României. Aflat la București de joi seară, pentru a negocia cu FRF preluarea postului de selecționer, rămas vacant după plecarea lui Mirel Rădoi, renumitul antrenor cu titluri de campion în Portugalia și Belgia nu se dezminte. 

Tratativele cu Boloni nu sunt deloc ușoare. Șefii de la Casa Fotbalului n-ar fi trebuit să fie surprinși. „Loți este foarte meticulos și știe că un antrenor cu un contract beton este mult mai respectat decât unul care acceptă să semneze în orice condiții", au dezvăluit persoane care îl cunosc bine pe tehnicianul școlit în Franța, la Clairefontaine.

 situație fără precedent!

SELECȚIONER

Legiunea renegaţilor » Boloni are o misiune infernală, dacă preia „naționala”: situație fără precedent!

Boloni a mai fost în cărți să revină la națională după plecarea cu cântec de naționala României, din urmă cu 21 de ani, chiar și spre finalul „erei Mircea Sandu". 

Boloni în 2011: „Nu selecționerul e problema”

În 2011, după ce Răzvan Lucescu a renunțat la mandat, Boloni a dezvăluit într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor că „Mircea Sandu m-a sunat, am vorbit 3-4 minute. Am pus anumite întrebări, dar se grăbea fiindcă era chemat la Ministerul Apărării Naționale. Trebuia să vorbim mai târziu și nu mai m-a căutat". În cele din urmă, „Nașu'" l-a reinstalat selecționer pe Victor Pițurcă.

În urmă cu 10 ani, Boloni spunea că în viziunea lui nu selecționerul este problema lipsei de rezultate la nivelul echipei naționale. 

„Federația nu are un director tehnic care să fixeze direcțiile și mijloacele de dezvoltare ale fotbalului românesc", avertiza antrenorul pe care președintele FRF, Răzvan Burleanu, îl vrea acum selecționer. 

Mihai Stoichiță este director tehnic al FRF din 2017, perioadă în care echipa națională a ratat calificarea la trei turnee finale: CM 2018, EURO 2020 și CM 2022. 

„Loți are niște cereri rezonabile, care pot fi îndeplinite", declara Stoichiță, după vizita pe care directorul tehnic și președintele FRF, Răzvan Burleanu, i-au făcut-o lui Boloni, la Nisa, la finalul anului trecut.

Cel mai probabil, Boloni va fi prezentat la mijlocul săptămânii viitoare.

Boloni a mai avut un mandat la națională

Ladislau Boloni a mai antrenat echipa națională între iulie 2000 și iulie 2001. În acel mandat pe care l-a avut la națională, Boloni preluase echipa la startul preliminariilor pentru Mondialul din 2002 şi a demisionat înainte de ultimele două meciuri, pentru a pleca la Sporting Lisabona. Boloni a antrenat prima reprezentativă pentru 13 meciuri. Bilanțul? 8 victorii, 2 egaluri, 3 înfrângeri.

CV Ladislau Boloni

  • Statut: liber de contract din mai 2021, când s-a despărțit de Panathinaikos
  • Vârstă: 68 ani
  • Vechime ca antrenor: 27 ani
  • Performanțe: titlu, Cupa, Supercupa Portugaliei (Sporting); titlu, 2X Supercupa Belgiei (Standard); Cupa Golfului (Al Jazeera)
  • A mai fost selecționerul României între iulie 2000 și iunie 2001
  • Nu a antrenat niciodată în Liga 1. A fost dorit recent de Sepsi, însă a refuzat propunerea

VIDEO Ladislau Boloni și Stoichiță au plecat de la sediul FRF fără să ofere declarații!

Citește și: 

„Aici eu sunt «Șeful»” » Fața nevăzută a negocierilor Boloni - FRF și strategia lui Burleanu

EXCLUSIV „Victima” negocierilor Boloni-FRF: „Mutu e «fiert», nu știe ce să facă!”

Playtech: BOMBĂ! S-a aflat cine este ADEVĂRATUL iubit al Anamariei Prodan. Veste ireală, l-a uitat imediat pe Reghecampf


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă