Cine a propus introducerea ratei de vaccinare a angajaților drept criteriu principal de redeschidere cu prezență fizică a școlilor? Raed Arafat: Aici nu știu cu cine… nu pot să vă spun, deci nu știu

3 săptămâni in urmă 35

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/11/agerpres_15086330.jpeg
Întrebat cine a propus introducerea ratei de vaccinare a angajaților drept criteriu de redeschidere cu prezență fizică a școlilor, secretarul de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat a spus că nu știe și că nu poate să spună.

Întrebare: Cine a propus introducerea ratei de vaccinare a angajaților drept criteriu de redeschidere cu prezenta fizica a școlilor?

Raed Arafat: Aici nu știu cu cine… nu pot să vă spun, deci nu știu, dar știu că au fost discuții cu Institutul Național de Sănătate Publică pe această temă.

Întrebat același lucru, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a răspuns jurnaliștilor acreditați la minister că s-a consultat „cu autoritățile sanitare din România. Dacă se doresc nominalizări, o pot face cei îndreptățiți”, fără să precizeze cine sunt aceste „autorități”.

La conferința la care a participat Raed Arafat, a fost întrebat același lucru și Sorin Ion, secretarul de stat din Ministerul Educației.

Sorin Ion: Pragul de 60% a fost stabilit prin analize făcute împreună cu Ministerul Sănătății și cu INSP-ul. Evident că nu am impus noi acest prag. El cumva are legătură și cu realitatea și cu ce se întâmplă în acest moment. Să știți că dacă am fi aplicat alți algoritmi ceruți – fiecare își dă cu părerea în perioada asta – un anumit prag de rată de infectare, dacă am fi pus de exemplu pragul de 6 la mie, probabil că numărul de copii care ar fi început luni școala ar fi fost cumva similar cu cel care începe acum.

Reamintim că anunțul introducerii ratei de vaccinare a personalului din școli în decizia de reluare cu prezență fizică a cursurilor a fost făcut joi seara de către președintele Klaus Iohannis. În prealabil nu a existat nicio ședință cu specialiștii din sănătate, cel puțin nu una care să fie anunțată public.

Edupedu.ro a transmis Administrației Prezidențiale următoarea solicitare: Vă rugăm să ne spuneți pe baza cărei analize, făcute de către ce organism/instituție, a fost luată această decizie și dacă la baza acesteia au fost argumente științifice sau care au fost argumentele? Cine sunt specialiștii/experții care au recomandat această masură?

În momentul primirii răspunsului, îl vom publica.

Foto: Silviu Matei/Agerpres Foto

Articolul Cine a propus introducerea ratei de vaccinare a angajaților drept criteriu principal de redeschidere cu prezență fizică a școlilor? Raed Arafat: Aici nu știu cu cine… nu pot să vă spun, deci nu știu apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă