Cine a dat în judecată statul român, din cauză că nu mai este permis să se iasă din case după ora 22:00. Așa ceva nu s-a mai văzut

1 lună in urmă 1

Un cetățean al Brașovului a dat în judecată Guvernul României, dar și Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Acesta a luat decizia după ce ora la care putem ieși din casă fără declarație pe propria răspundere a fost modificată din 23:00 în 22:00.

A dat statul român în judecată

Juristul brașovean Alexandru Goga a decis să dea statul român și Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru în judecată pentru ca au modificat ora până la care românii pot ieși din casă fără declarație. Acesta este de părere că este îngrădit dreptul la libera circulație. Juristul spune că decizia luată de către autorități l-a determinat să studieze decizii ale Curții Constituționale, legi ce țin de drepturile omului. Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel din Brașov, numărul fiind nr. 159/64/2021.

Funcţionarea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă preciza că decizia ar fi trebuit să fie semnată de vicepremier. De ce şi-o fi arogat premierul sau de ce o fi simţit nevoia să semneze, fără o anchetă, fără un temei ştiinţific sau legal care să precizeze că această oră este necesară pentru combaterea pandemiei, simţim că ni se încalcă drepturile fundamentale şi că suntem ţinuţi într-un fel de arest la domiciliu de la orele 22,00 şi până la 5,00 dimineaţa. Pentru ce şi pentru cine? Suntem la un pas de tiranie”, a explicat Alex Goga.

Alexandru Goga crede că ne sunt încălcate drepturile, în special dreptul la libera circulație și viața intimă de familie și privată. Despre acestea se vorbește în Constituția României.

Bărbatul este decis să meargă până la capăt

Asociația pentru Siguranță Urbană și Mediere s-a alăturat lui Alex împotriva statului. Juristul spune că poartă mereu mască, s-a vaccinat consideră că virusul este periculos și trebuie să ne protejăm. Cu toate acestea, în opinia brașoveanului, protejarea nu ar trebui să implice eliminarea unor drepturi fundamentale, fără o justificare legală.

„Poate eu lucrez ziua şi am timp să mă relaxez doar noaptea, să mă plimb în jurul locuinţei, să merg undeva să mă plimb sau chiar într-un parc, pentru că mi se pare că parcurile nu sunt închise acum. Oricum, cei mai mulţi oameni dorm noaptea, aşa că sunt mult mai puţini cei care ies după ora 22,00 şi, atunci, şi riscul de infectare este mai mic. De ce să nu mă pot relaxa, mai ales că se apropie vara, când la ora 22,00 încă este lumină?”, întreabă juristul.

Alex susține că va cere anularea interdicției de a ieși în casă după ora 22:00. Dar, și a celeia prin care părăsirea locuinței pe timp de noapte înseamnă contravenție.

The post Cine a dat în judecată statul român, din cauză că nu mai este permis să se iasă din case după ora 22:00. Așa ceva nu s-a mai văzut appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă