Cinci școli din Capitală, SCOASE din online după ce au interpretat greșit Ordinul ministerului Educației și Sănătății. Situația la zi

1 lună in urmă 1

Date la zi despre școlile din București care fac cursuri onlineDate la zi despre școlile din București care fac cursuri online

Două unități de învățământ din București continuă cursurile în online, potrivit unei hotărâri a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) de miercuri. Cinci au fost scoase din acest scenariu întrucât au interpretat greșit Ordinul ministerelor Educației și Sănătății. 

MIERCURI, 17 FEBRUARIE 2021, 23:30

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

Unitățile de învățământ care vor continua cursurile online sunt Şcoala Gimnazială nr. 124 și Liceul de Arte Plastice ”Nicolae Tonitza”. În aceste cazuri, măsura se impune din cauza infrastructurii necorespunzătoare.

În schimb, CMBSU a decis că Şcoala Gimnazială nr. 59, Şcoala Gimnazială ”Sfinţii Constantin şi Elena”, Şcoala Gimnazială ”Adrian Păunescu”, Şcoala Gimnazială nr. 197 şi Şcoala Gimnazială ”Sf. Andrei” vor desfăşura activităţi conform scenariului 2. Astfel, preșcolarii și elevii din învăţământul primar, din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal vor reveni în bănci, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie.

În hotărârea Comitetului se arată că cele cinci școli au interpretat eronat prevederile Ordinului nr. 3.235/93 din 4 februarie 2021 al ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii atunci când au solicitat trecerea la învăţământ online integral, în realitate fiind vorba doar despre anumite clase din fiecare unitate şcolară care ar urma să desfăşoare activităţi online. Potrivit Ordinului respectiv, pentru situaţia în care doar anumite clase dintr-o unitate şcolară urmează să desfăşoare activităţi în sistem online, aceasta nu necesită aprobarea CMBSU, ci doar hotărârea Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ respective, împreună cu avizul IŞMB, mai stipulează hotărârea CMBSU.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă