Cinci români cercetați penal pentru că au vrut să iasă din țară cu certificate false că n-au COVID-19

1 lună in urmă 1

PTF Giurgiu rutierPTF Giurgiu rutier

Cinci români s-au ales cu dosare penale pentru că au încercat să treacă granița spre Bulgaria prezentând certificate false că nu sunt infectați SARS CoV-2. 

VINERI, 05 MARTIE 2021, 18:49

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

"În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier s-au prezentat pe sensul de ieşire din ţară, la intervale diferite de timp, cinci cetăţeni români, care au prezentat autorităţilor competente teste PCR cu rezultate negative pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-COV-2, pentru a li se permite intrarea în Bulgaria. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor, la solicitarea autorităţilor bulgare, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând că patru din cele cinci teste prezentate nu au fost eliberate de clinicile menţionate în documente, acestea fiind false", potrivit comunicatului ITPF Giurgiu, citat de Agerpees.

Trei dintre cei opriți la graniță sunt cercetaţi pentru uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri sub semnătură privată, iar ceilalţi doi pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă