Cinci români, cercetați penal, după ce au vrut să intre în Bulgaria cu teste COVID-19 false

1 lună in urmă 2

Polițiștii de frontieră de la Giurgiu au prins cinci români care au încercat să călătorească în Bulgaria cu teste COVID-19 false. Cetățenii sunt acum cercetați penal, informează Agerpres.

Până la sfârșitul lunii aprilie, toate persoanele care intră în țara vecină, indiferent dacă merg cu mașina sau cu avionul, trebuie să prezinte un test PCR negativ de COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Potrivit Inspectoratului Poliției de Frontieră Giurgiu, ”în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier s-au prezentat pe sensul de ieşire din ţară, la intervale diferite de timp, cinci cetăţeni români, care au prezentat autorităţilor competente teste PCR cu rezultate negative pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-COV-2 pentru a li se permite intrarea în Bulgaria”.

ITPF Giurgiu a transmis că au existat suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor.

Astfel că, la solicitarea autorităţilor bulgare, poliţiştii de frontieră verificat suplimentar documentele, unde au constatat că patru din cele cinci teste prezentate nu au fost eliberate de clinicile care erau menționate în certificat, testele fiind false.

Trei dintre cetăţenii români sunt cercetaţi din această cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri sub semnătură privată, iar ceilalţi doi pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Românii în cauză au renunţat să mai continue călătoria. După finalizarea verificărilor, urmează să fie luate măsurile legale ce se impun.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă