Cinci migranţi prinşi când încercau să intre ilegal în România, ascunşi printre pachetele cu portocale transportate de un polonez

1 lună in urmă 3

De Cristi Ioniţă.
Publicat: 15.03.2021, 14:21.
Actualizat: 15.03.2021, 14:24

Poliţiştii români de frontieră au prins, la sfârşitul săptămânii trecute, cinci migranţi care intenţionau să intre ilegal în România.

Migranţii prinşi la intrarea în România plătiseră câte 2.000 de euro pentru a ajunge în Germania

Migranţii prinşi printre portocalele transportate de polonez intenţionau să ajungă în Germania

Poliţia de Frontieră

Migranţii prinşi la intrarea în România plătiseră câte 2.000 de euro de fiecare pentru a ajunge în Germania.

Incidentul s-a produs la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, cei cinci migranţi fiind descoperiţi de poliţiştii de frontieră într-un camion plin cu pachete cu portocale. Conform reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră, camionul plin cu portocale era condus de un cetăţean polonez care, conform documentelor de însoţire a mărfii, transporta portocalele din Grecia către Polonia.

Ancheta în acest caz a scos la iveală faptul că patru dintre cei cinci migranţi provin din Afganistan, în timp ce al cincilea este un cetăţean iranian. Cei cinci au precizat că au plătit câte 2.000 de euro unui cetăţean pakistanez pe care l-au cunoscut în Salonic, Grecia, pentru ca acesta să-i ajute să urce în camionul cu portocale, obiectivul final fiind ca cei cinci migranţi să ajungă în Germania.

Călătoria migranţilor lor către Germania a fost întreruptă însă brusc, iar cei cinci migranţi au fost predaţi autorităţilor din Bulgaria, pentru continuarea anchetei, în baza protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

romania germani migranti politisti de frontiera incident portocale incident
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă