Cinci consilieri USR-PLUS au depus plângere penală împotriva lui Robert Negoiță și cer demisia primarului

2 luni in urmă 28


Cinci consilieri USR PLUS au înaintat procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 3 imagini şi înregistrări video de pe şantierul deschis în zona Esplanada, de lângă Biblioteca Națională, și cer să fie audiați în dosarul deschis privind accidentul de luni, 2 august, când au murit 2 muncitori peste care a căzut un mal de pământ, relatează news.ro.


De altfel, consilierii locali PNL și USR-PLUS de la Sectorul 3 l-au întrebat, cu o lună înainte de accidentul în care doi muncitori și-au pierdut viața, pe primarul Robert Negoiță de lucrările de pe șantierul.


„Atunci, consilierii USR PLUS au sesizat autorităţile şi opinia publică în legătură cu lucrarea ilegală săvârşită din ordinul primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă. O lună mai târziu, pe acelaşi şantier, doi oameni şi-au pierdut viaţa”, a transmis USR-PLUS într-o postare pe Facebook.


Plângerea penală a fost semnată de consilierii generali USR-PLUS Ana Ciceală şi Nicorel Nicorescu, consilierii locali USR-PLUS Sector 3 Eugen Matei şi Alexandru Sava şi Teodora Stoian, consiliera ministrului Justiției.


Plângerea a fost însoțită de „imagini şi înregistrări video de pe şantierul deschis în zona Esplanada, precum şi mărturii privind discuţiile purtate cu edilul Sectorului 3 pe şantier, dar şi cu autorităţile chemate la faţa locului pentru a constata nelegalitatea lucrărilor”.


Solicitare de demisie


„Dacă primarul Sectorului 3 mai are vreo fărâmă de decenţă sau onoare, ar trebui să îşi prezinte imediat demisia, ca responsabil moral al tragediei petrecute luni pe şantierul deschis nelegal din ordinul său”, transmite USR-PLUS.


Consilierul general Ana Ciceală îl acuză pe primarul Sectorului 3 că a girat nelegalități și abuzuri.


„Din investigaţiile şi documentările noastre există indicii mai mult decât rezonabile ca tragedia în care şi-au pierdut viaţa două persoane este rezultatul unui lant de nelegalităţi şi abuzuri girate de primarul Robert Negoiţă. M-aş fi aşteptat ca, până la ora asta, Robert Negoiţă să îşi fi dat deja demisia, fără a mai aştepta rezultatele anchetei penale. Ar fi fost gestul de minimă decenţă, ţinând cont că în urma dispoziţiilor lui s-a ajuns la pierderi de vieţi umane”, a declarat Ana Ciceală.


Şase muncitori de pe şantierul aflat în apropierea Bibliotecii Naţionale au fost surprinşi de un mal de pământ, iar doi au murit, patru fiind răniţi.


Terenul unde a avut loc accidentul aparține Ministerului Culturii. Libertatea a dezvăluit că, acum aproape doi ani, ministrul Gheorghiu îl soma pe Negoiță „să înceteze de îndată lucrările efectuate”.


Libertatea a încercat să ia legătura în nenumărate rânduri cu primarul Robert Negoiță, însă acesta nu răspunde solicitărilor ziarului.


Portalul Investigații Media a arătat că scopul final al lucrărilor erau mai multe restaurante de pe malul Dâmboviței, asemănătoare celor deja ridicate în apropiere. 


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă