Cîmpeanu: Nu cred că profesorii pot fi obligaţi să se testeze din bani proprii, atâta vreme cât testarea are ca scop prezenţa lor în şcoală

2 luni in urmă 33

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat că nu crede că profesorii nevaccinaţi pot fi obligaţi să se testeze din banii proprii atâta timp cât această testare are ca scop prezenţa lor în şcoală, precizând că urmează să se verfice care sunt limitele legislative în acest caz şi va fi anunţat acest lucru, relatează News.ro.

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat joi, într-o conferinţă de presă, dacă a fost luată decizia din ce bani vor fi testaţi profesorii nevaccinaţi din localităţi unde incidenţa depăşeşte 6 cazuri la mia de locuitori.

„Profesorii cred că nu pot fi obligaţi să se testeze din bani proprii, atâta vreme cât testarea are ca scop prezenţa lor în şcoală, în interesul elevilor, chiar dacă este mai greu de înţeles în multe cazuri de ce, având la dispoziţie vaccinarea gratuită, e nevoie să discutăm despre plata testării. (…) Vom vedea care sunt limitele legislative. Va fi anunţat acest lucru. Deocamdată, până la 6 la mie nu este necesar acest lucru altfel decât în cazurile simptomatice, fie că vorbim de elevi, fie că vorbim de profesori. Altfel, un profesor care afirmă că a avut simptome specifice de orice natură are tot dreptul să fie testat pe cheltuiala DSP, ca orice alt cetăţean al României”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă