Cîmpeanu: Luni se va lua decizia dacă vaccinarea prioritară a personalului din Educație începe săptămâna viitoare / Programările vor fi făcute „cât mai rapid” prin inspectoratele școlare

1 săptămână in urmă 24

Este posibil ca vaccinarea prioritară a personalului din sistemul de învățământ să demareze chiar săptămâna următoare, potrivit unui anunț pe Facebook al ministrului Educației. Sorin Cîmpeanu susține că luni se va lua decizia, iar programările vor fi făcute prin inspectoratele școlare județene, care vor trimite la Direcțiile de Sănătate publică listele cu angajații care vor să fie vaccinați.

„Din analiza făcută astăzi, 21 Februarie, împreuna cu CNACAV, rezulta ca este posibil ca vaccinarea prioritară a personalului din sistemul de invatamant sa demareze chiar in aceasta săptămâna. O decizie se va lua in cursul zilei de mâine și va fi anunțată de CNACV” se arată în measajul citat.

„Pentru programare, va trebui ca fiecare ISJ și fiecare universitate să furnizeze cât mai rapid către DSP listele nominale cu personalul din invatamant care dorește sa se vaccineze in aceste centre dedicate (grupat in funcție de varsta, sub și peste 55 ani).

Operațiunea va dura circa o săptămână.

Locațiile centrelor locale de vaccinare prioritară a personalului din invatamant sunt deja cunoscute (spre exemplu, pentru București, se are in vedere organizarea a 22 de linii de vaccinare in complexul ROMEXPO).

Pănă acum s-au vaccinat 42.000 angajați ai sistemului de învățământ, din care 21.000 au făcut și rapelul. Acest număr nu include personalul din învățământul superior medical – personal care, deși este angajat în sistemul de învățământ, a fost integistrat la vaccinare in categoria “personal medical”.

În acest moment, în platforma de vaccinare s-au înregistrat 128.817 angajați din sistemul de învățământ (fără medicii din învățământul superior medical)”, potrivit ministrului Educației.

Foto: © European Union 2021 – Source : EP

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă