Cîmpeanu, despre posibilul focar cu noua tulpină a coronavirusului: Este la școala 28 / "Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează"

1 lună in urmă 32

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a spus, duminică, faptul că interesul major rămâne deschiderea școlilor în 8 februarie, declarația fiind făcută după apariția unui posibil focar cu tulpina britanică a noului coronavirus la o școală din București.

Școala 28, din Sectorul 2 al Capitalei, este în atenția autorităților, a spus Cîmpeanu la Digi 24, potrivit Mediafax.

„Specialiștii din DSP, INSP și Ministerul Sănătății au în atenție această situație, care este fără îndoială îngrijorătoare. Sunt convins că se va întruni și Grupul tehnico-științific de pe lângă CNSU. S-a luat deja decizia închiderea școlii. Partea de secvențiere genomică pentru a avea sau nu confirmarea infectării cu noua tulpină va dura câteva zile, o săptămână. Până atunci, DSP are în atenție cu prioritate această situație din Școala Gimnazială 28 din Sectorul 2”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, interesul major rămâne deschiderea școlii, iar o decizie finală se va lua în 2 februarie.

„Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează. Aceste lucruri vor face parte dintr-o analiză permanentă care se va încheia cu o decizie în data de 2 februarie. Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează, cei îndreptățiți cu competență în domeniul sanitar fiind foarte atenți la aceste evoluții”, a spus Cîmpeanu.


Citește și Posibil focar cu noua tulpină COVID-19 din Marea Britanie la o școală din București: 9 contacți ai unui pacient confirmat ieri cu noua tulpină, testați pozitiv cu SARS-CoV2. Se așteaptă confirmarea că este vorba despre noua tulpină
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă