Cîmpeanu, despre învățătorul violent din Iași: Dacă nu dă dovadă de responsabilitate conducerea școlii, vedem ce trebuie făcut cu ea

1 lună in urmă 3

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, se așteaptă ca miercuri să fie aplicate sancțiuni în cazul învățătorului violent de la Școala „Mihai Codreanu” din Iași, care este și consilier județean, și, de asemena, ca vineri să apară concluziile auditului efectuat de Inspectoratul Județean asupra conducerii unității, având în vedere că aceasta nu a acționat în urma sesizărilor repetate ale părinților.

“În mod firesc există o supoziție vizavi de apartenența la un anumit partid din poziția de consilier județean. Eu încă sunt nedumerit cu privire la calitatea de membru a unui consiliu de administrație. Știu că acolo sunt consilierii locali, nu cei județeni.

M-am asigurat în discuția cu Inspectoratul Școlar că nu vor fi ingerințe de altă natură în deciziile care vor fi luate. Decizia de sancționare va fi mâine. Vom vedea care este sancțiunea pe care școala o decide. În același timp se derulează un audit din partea Inspectoratul Județean Iași. Concluziile le vom avea vineri.

Atâta vreme cât conducerile inspectoratelor sunt numite prin decizie a ministrului iar conducerile școlilor sunt numite prin decizie a inspectoratului – cu consultarea consiliului de administrație, cu toate regulile – există și posibilitatea de intervenție în această situație specială în care sunt numiți. Atunci când vor fi stabilizate conducerile prin concursuri relevante, sunt convins că nu va mai fi nevoie să intervenim.

Dacă conducerea școlii nu ia măsurile corecte în această situație, cred că lucrurile sunt ușor de înțeles ce se poate întâmpla. Dacă nu dă dovadă de responsabilitate conducerea școlii, atunci o să vedem ce trebuie făcut cu conducerea școlii”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

La Școala Gimnazială „Mihai Codreanu” din Iași este în desfășurare o cercetare disciplinară și un audit managerial, după ce un cadru didactic a fost filmat în timp ce țipă la elevii de clasa a doua.

Ministrul a scris, marți, pe Facebook, că a fost declanșată o acțiune de audit managerial la școală, în cadrul căreia ISJ Iași verifică, printre altele, „modul în care conducerea unității școlare a gestionat sesizările repetate ale unor părinți la adresa cadrului didactic, având în vedere faptul că acesta a fost subiectul unor sesizări repetate”.

„Îmi exprim convingerea că toate aceste verificări vor fi obiective, fără implicarea factorului politic, iar măsurile dispuse vor proteja interesul superior al elevului și vor sancționa un comportament nu doar prezumat, ci probat prin argumente solide, cu o riguroasă aplicare a prevederilor legale în vigoare.

Ministerul Educaţiei nu tolerează nicio atitudine de abuz fizic sau emoţional din partea niciunui cadru didactic şi solicită Inspectoratului şcolar şi unităţii de învăţământ luarea măsurilor legale care se impun pentru protejarea interesului superior al elevului", mai scrie Sorin Cîmpeanu.

Și polițiștii fac verificări în acest caz, mai ales că bărbatul nu este la prima abatere. Are deja un dosar penal pentru purtare abuzivă.

Editor : A.C.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă