Cîmpeanu, despre banii pentru orele remediale: Facem tot posibilul să se plătească până de sărbătorile pascale / Suma totală pentru învățători și profesorii din gimnaziu

3 săptămâni in urmă 57

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/03/dreamstime_m_70582907.jpg
Facem tot posibilul să se plătească orele pe luna martie până de sărbătorile pascale, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, joi seara la Digi24. Ministrul a spus că a fost validat proiectul și că de acum pot fi trimise solicitările de plată. Potrivit regulamentului orelor remediale, în decurs de 3 zile de la primirea banilor, școala trebuie să facă plata pentru profesori.

Reacția ministrului vine la finalul lunii aprilie, în condițiile în care banii ar fi trebuit să ajungă la profesori pe modelul salariilor, în prima parte a lunii.

“Facem tot posibilul să se plătească orele pe luna martie încă înainte de sărbătorile pascale, astăzi a fost validat proiectul deci de astăzi se pot transmite solicitarea de plată pentru 146.000 de elevi din învățământul primar și gimnazial și 90.000 de elevi din învățământul liceal, care erau oricum cuprinși într-o altă formă de decontarea orelor remediale”, a declarat Cîmpeanu.

Contactat de Edupedu.ro ministrul Educației a precizat că este vorba despre „o estimare făcută pe Programul Operațional Capital Uman că în luna martie au fost organizate circa 14.600 de grupe și s-au desfășurat, în medie, 12 ore/grupă. Altfel spus, salarii în martie ar fi 1.752.000 lei

Este vprba doar despre banii din programul Școala după școală, program finanțat din fonduri europene nerambursabile. Pentru profesorii de liceu, orele remediale sunt finanțate în 1.042 de licee din cele peste 1.700, prin programul ROSE, proiect finanțat dintr-un împrumut extern rambursabil.

Reamintim că o grupă are 12 elevi, conform instrucțiunilor ministerului.

Programul de ore remediale a debutat pe 8 martie, iar profesorii au fost înștiințați de către Ministerul Educației că “luna martie se pontează cu 15 ore, cele 5 ore (n.red din prima săptămână până la demararea programului) se consideră absențe la care au dreptul elevii, deci se acordă finanțarea pe întreaga lună”, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro și publicat pe 15 martie.

Reamintim că orele remediale se plătesc profesorilor care fac aceste cursuri cu 100 de lei brut/lună, în limita a 20 de ore pe lună, potrivit ordinului de ministru care reglementează această plată.

“Cadrele didactice pot susține ore de remediere, acestea nu sunt introduse în EduSal, nu se cumulează cu norma de bază (nu este limitat numărul de ore, este conform Codului Muncii)”, potrivit documentului citat.

La orele remediale pot participa toți elevii din România din ciclurile primar și gimnazial, clasele pregătitoare, a I-a, a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a, a VIII-a. Înscrierile se fac în regim continuu, iar actualizarea elevilor în grupele de remediale se face lunar, în ultima săptămână din lună.

Foto: © Dotshock | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Articolul Cîmpeanu, despre banii pentru orele remediale: Facem tot posibilul să se plătească până de sărbătorile pascale / Suma totală pentru învățători și profesorii din gimnaziu apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă