Cîmpeanu: Cred că este corect din partea autorităților să pună condiția ca cei care intră în sală să supravegheze elevii la Bacalaureat și Evaluarea Națională să fie doar cei vaccinați / Tariful plătit, comparabil cu cel pentru orele remediale

3 săptămâni in urmă 36

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/04/Sorin-Cimpeanu-gov-ro-22.jpeg
Autoritățile ar trebui să impună condiția de vaccinare profesorilor care vor intra la supraveghere la examenele naționale, a anunțat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu la Digi24. Aceasta a precizat că pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat tarifele oferite profesorilor participanți în comisii și la supraveghere vor crește.

“La examenele naționale vom avea nevoie de supraveghere, iar pentru a intra în sală să supravegheze elevii care dau examen de Evaluare Națională sau de Bacalaureat cred că este corect din partea autorităților să pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați. Am dat un exemplu de elemente pe care putem să le avansăm pentru a motiva, impulsiona o decizie corectă de vaccinare”, a declarat Cîmpeanu care a anunțat și că sumele oferite până acum profesorilor participanți la supraveghere erau simbolice.

Sorin Cîmpeanu: “Până acum plata era simbolică, s-ar putea să fie un tarif comparabil cu cel plătit pentru orele mediale”.

Moderator: Adică 100 de lei ora“.

Sorin Cîmpeanu: “Da. S-ar putea să fie un tarif interesant. Va trebui să prioritizăm importanța vaccinării, care generează o intrare în normalitate a procesului de educație, chiar dacă acest lucru costă”.

Ministrul a anunțat că până acum 153.000 de profesori s-au vaccinat, asta însemnând 53% din totalul cadrelor didactice din sistemul de Educație.

Articolul este în curs de actualizare

Foto: gov.ro

Articolul Cîmpeanu: Cred că este corect din partea autorităților să pună condiția ca cei care intră în sală să supravegheze elevii la Bacalaureat și Evaluarea Națională să fie doar cei vaccinați / Tariful plătit, comparabil cu cel pentru orele remediale apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă