Cîmpeanu: Aş vrea să sperăm cu toţii că examenele naţionale ne vor prinde într-o perioadă când nu vor fi localităţi în carantină / Pentru zonele care ar putea să fie în carantină, cu siguranţă vom găsi soluţii în interesul elevilor

2 luni in urmă 6

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, sâmbătă seară, că speră ca în vară, când vor avea loc examenele naţionale, să nu fie localităţi în carantină, dar a precizat că, dacă acest lucru se va întâmpla, se vor găsi soluţii ”în interesul elevilor”, relatează News.ro. Deocamdată, autorităţile au decis că simulările şi examenele vor avea loc cu prezenţa fizică, dacă rata de infectare este mai mică de 6 la mie.

Sorin Cîmpeanu a vorbit, sâmbătă seară, la Antena 3, despre ordinul care vizează organizarea activităţii în şcoli.

”Este permisă prezenţa fizică, indiferent de scenariu, atât pentru evaluările de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a cât şi pentru simulările examenelor naţionale”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Prezenţa fizică este permisă până la o rată de infectare de 6 la mie.

”La peste 6 la mie, întreaga localitate intră în carantină, se suspendă orice activitate, inclusiv cele didactice. (…) Aş vrea să sperăm cu toţii că examenele naţionale ne vor prinde într-o perioadă când nu vor fi localităţi în carantină”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Acesta a precizat că, dacă vor fi localităţi în carantină, se vor găsi soluţii.

”Pentru predictibilitate, am decis că examenele se vor ţine la datele stabilite. Pentru relevanţă, am decis că se vor ţine cu prezenţă fizică (…) am adaptat tematica de examen. Pentru zonele care ar putea să fie în carantină, cu siguranţă vom găsi soluţii în interesul elevilor. Este prematur şi îmi place să sper că în vară, când se vor susţine examenele naţionale, nu vom avea localităţi în carantină”, a mai declarat ministrul.

Sursa: News.ro

Citește și

Evaluarea națională, Bacalaureatul și simulările examenelor naționale se pot desfășura cu prezența fizică a elevilor doar în localitățile în care incidența COVID este sub 6 la mie / Noile scenarii în care funcționează școlile

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă