Cîmpeanu: Am transmis la Ministerul Sănătății, pentru semnare, ordinul comun pentru funcționarea școlilor până la intrarea în carantină

4 săptămâni in urmă 1

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, marți, că a transmis la Ministerul Sănătății, pentru semnare, ordinul comun pentru funcționarea școlilor până la intrarea în carantină.

„Am semnat și transmis spre semnare Ministerului Sănătății ordinul comun prin care se va înlocui sintagma «depășirea pragului de 6 la mie» cu «intrarea în carantină»”, a precizat Cîmpeanu.

„Există localități care nu sunt carantinate care au rata de incidență mai mare de 6 la mie, de exemplu București, deci și școlile trebuie să funcționeze atâta timp cât alte locații rămân deschise”, a susținut ministrul Educației.

În localitățile în care rata de incidență este mai mare de 3 la mie, funcționează în format fizic grădinițele și clasele primare.

Sorin Cîmpeanu a precizat că școlile vor funcționa, potrivit scenariilor din fiecare localitate, până la 1 aprilie.

În 2 aprilie, copiii intră în vacanță, iar ministrul Educației propune prelungirea acesteia.

Citește și

Cîmpeanu: Luăm în considerare extinderea vacanţei de primăvară, să includă atât Paştele catolic, cât şi cel ortodox / Cele două sărbători sunt la distanță de o lună

sursa foto: Pixabay

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă