Cîmpeanu: Alți 450.000 de elevi, de luni, la școală cu prezență fizică

1 lună in urmă 19

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat duminică seară, 9 mai, la Antena 3, că luni, 10 mai, vor reveni la școală 370.000 de elevi din anii terminali și alți 80.000 de elevi care sunt în localități unde rata de infectare a scăzut și au intrat în scenariul verde.

Avem aproape 2,5 milioane de elevi care pot merge luni la școală cu prezență fizică dintr-un total de 3 milioane”, a precizat ministrul de resort, citat de site-ul Edupedu.ro.

”Mâine (n.r. luni, 10 mai) vor putea merge la școală cu 450.000 de elevi mai mult decât au mers săptămâna trecută: 370.000 de elevi din clasele terminale și 80.000 de elevi care vor merge la școală pe fondul scăderii ratei de infectare în zeci e localități”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a afirmat că riscul îmbolnăvirilor COVID-19 nu poate fi eliminat, dar el poate fi gestionat cu atât mai mult cu cât în școli regulile de protecție sanitară se respectă mai riguros decât în multe alte locuri.

Referitor la revenirea tuturor elevilor cu prezență fizică la școală, Sorin Cîmpeanu a mai spus că nu sunt concluzii până în acest moment.

”E nevoie de o perioadă de două săptămâni pentru a avea o imagine relevantă asupra a ceea ce a schimbat poate nu atât revenirea la școală cât perioada sărbătorilor pascale. Vom avea această situație în jurul datei de 18-20 mai, la două săptămâni după revenirea din vacanța de Paște”, a precizat ministrul Educației.

Din păcate, riscul nu poate fi eliminat, dar el poate fi gestionat cu atât mai mult cu cât în școli regulile de protecție sanitară se respectă mai riguros decât în multe alte locuri. „Riscul nu poate fi eliminat, dar poate fi gestionat. În școli regulile de protecție sanitară se respectă riguros”, a dat asigurări ministrul Cîmpeanu. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă