”Cifrele vor fi diminuate!” Plecarea lui Messi, un coșmar pentru Barcelona și La Liga

2 luni in urmă 14

  • Liga 1: Academica Clinceni - U Craiova 1948, sâmbătă 18:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: FC Argeș - Rapid, vineri, 21:30, Digi Sport 1

Răzvan Raț, este de părere că Barcelona a făcut tot posibilul să îl păstreze pe Lionel Messi, dar Joan Laporta a fost pus în fața unei alegeri imposibile: să accepte infuzia de capital din parte unui fond de investiții prin care erau cedate drepturile de difuzare La Liga pentru următorii 50 de ani sau să îl piardă pe fotbalistul argentinian.

”Cifrele vor fi diminuate!” Plecarea lui Messi, devastatoare pentru Barcelona și La Liga

Fostul internațional român nu îl vede vinovat pe fotbalistul argentinian pentru această ruptură, chiar dacă acesta a fost blamat pentru cerințele salariale extrem de mari pe care le are, dar pe care Raț consideră că Messi este îndreptățit să le aibă.

Răzvan Raț consideră că despărțirea lui Messi de Barcelona va reprezenta o scădere a încasărilor generate de drepturile de difuzare.

Laporta nu putea înregistra un contract care depășea limita salarială și nu putea accepta o injecție financiară din partea acelui fond de investiții și să vândă drepturile de televiziune pentru următorii 50 de ani. Mulți îl blamau pe Messi și faptul că are un salariu prea mare, dar a dovedit că iubește Barcelona. Părerea mea e că merita cu prisosință pentru că banii pe care i-a generat pentru Barca au fost mult mai mulți decât cei pe care îi primea. El iubea acest club și degeaba mulți îl blamau și spuneau că nu e posibil ca un jucător, fie el și Messi, să aibă un asemenea salariu.

Înțeleg că ar negocia cu PSG, dar nu e simplu pentru că fairplay-ul financiar e un ghimpe în coasta multor cluburi. E greu de spus unde va ajunge Messi. A mai declarat și Guardiola că Messi nu mai e în atenția clubului pentru că l-au semnat pe Grealish și următorul pe listă e Kane. Fairplay-ul financiar nu le mai permite să semneze jucători cu salarii importante”, a declarat Răzvan Raț la emisiunea Liga Digi Sport.

Fostul jucător de la Șahtior Donețk susține că suporterii Barcelonei vor fi foarte afectați de plecarea lui Lionel Messi și doar fanii adevărați vor continua să susțină gruparea catalană cu aceeași ardoare.

Drepturile de televizare pentru La Liga vor fi serios afectate după plecarea acestor jucători, mai ales de plecarea lui Messi. Aceste cifre vor fi diminuate. Cred că La Liga nu va mai fi la fel de interesantă fără Messi, Neymar, Ronaldo, Sergio Ramos, niște jucători emblematici cu care La Liga și fanii s-au obișnuit. Din punct de vedere al imaginii, în orice campionat va ajunge Messi, este o lovitură de imagine dată de campionatul respectiv. Acele drepturi de televizare vor fi crescute pentru că Messi este în acea competiție.

Am văzut poze cu fanii Barcelonei care se strânseseră lângă stadion în speranța că vor rezolva problema. Era o poză cu un suporter tatuat cu chipul lui Messi pe jumătate de spate. Alții plângeau ca și cum le-ar fi murit părinții. Pentru mulți fani, Barcelona înseamnă Messi. Ei vor fi cu siguranță afectați. Fanii adevărați vor iubi echipa cu aceeași ardoare, dar Messi cântărește mult pentru acești suporteri”, a mai spus Raț.

În ceea ce privește următoarea echipă a argentinianului, Răzvan Raț este de părere că PSG are o misiune foarte dificilă în a semna cu Messi. Raț crede că pentru a reuși acest lucru, șeicii vor fi nevoiți să îl vândă pe Kylian Mbappe sau, dacă nu vor să îl cedeze pe starul de 22 de ani, să scape de mai mulți jucători: ”Vor fi interesante aceste zile. Nu sunt multe echipe ce și-l pot permite. Va fi interesant cum ar putea rezolva problema PSG. Cu siguranță, sunt interesați să îl aibă. E nevoie ori de vânzarea lui Mbappe, ori de vânzarea altor jucători.

Este greu să rămână la Barcelona. Au cântărit foarte bine înante de ieșirea lui Laporta în fața presei, prin care își ia adio de la Messi, dar nu se știe niciodată. Cred că încă se analizează variante astfel încât să poată rezolva, dar îmi e greu să cred că există o variantă”.

Etichete: barcelona , la liga , lionel messi , mbappe
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă