CIFRE OFICIALE. Câte persoane au murit dintre cele 446 infectate cu COVID după a doua doză de vaccin. Ce afecțiuni aveau

2 luni in urmă 15

Institutul Național pentru Sănătate Publică a precizat că cele patru cazuri provin din rândul persoanelor de peste 70 de ani, cu comorbidități, în special afecțiuni cardiovasculare.

Pe 23 februarie, doctorul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a anunțat că 446 de persoane s-au infectat cu COVID după administrarea celei de-a doua doze de vaccin, ceea ce reprezintă 0,08% din totalul persoanelor care au făcut rapelul.

Libertatea a solicitat Institutului Național pentru Sănătate Publică informații suplimentare legate de aceste cazuri de infectare după vaccinare: câte cazuri sunt asimptomatice, câte persoane au prezentat simptome, câte au fost spitalizate și dacă au fost înregistrate și decese. 

Persoane de peste 70 de ani, cu comorbidități

”Din cele 446 de cazuri, s-au înregistrat 4 decese, la persoane de peste 70 de ani, la o săptămână după administrarea celei de-a doua doze de vaccin”, a fost răspunsul INSP, care a precizat că „toate aceste persoane au prezentat comorbidități, în special boli cardiovasculare”.

În ceea ce privește simptomatologia în cazul celorlalte 442 de cazuri de infectare după rapel, INSP a transmis Libertatea că nu deține „informații privind formele clinice de îmbolnăvire și nici despre posibile spitalizări în urma infectării cu COVID la persoanele infectate după a doua doză”.

Până pe 23 februarie, ziua când au fost anunțate cele 446 de cazuri de infectare, fuseseră vaccinare 601.573 de persoane cu două doze. De atunci și până joi la prânz au mai făcut rapelul încă 18.336 de persoane.


Notă: Cele patru cazuri prezentate se referă la decese cauzate de îmbolnăvirea cu COVID după administrarea celei de-a doua doze de vaccin și nu au nicio legătură cu cele două decese înregistrate în Argeș, respectiv Tg. Jiu, ale celor doi bărbați care au murit la o zi după administrarea primei doze de vaccin, decese care sunt în curs de investigare.

CIFRE OFICIALE. Câte persoane au murit dintre cele 446 infectate cu COVID după a doua doză de vaccin. Ce afecțiuni aveau
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă