CIFRE OFICIALE. 573 de cazuri de COVID confirmate în școli, la patru zile de la redeschidere

2 săptămâni in urmă 20

Ministerul educației a anunțat care este situația epidemiologică în școli, joi, 11 februarie, pentru ora 18:00.

UPDATE ora 18:25 Potrivit datelor oferite de ministerul educației, numărul de elevi confirmați cu COVID-19 în perioada 8-11 februarie este de 244.

Totodată, numărul claselor cu activitate suspendată este de 171, iar numărul angajaților confirmați cu COVID-19 în perioada 8-11 februarie este de 329.

„Luând în considerare perioada de incubație, primele cazuri de Sars CoV-2 identificate în școlile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii școlii”, se arată în comunicatul remis de ministerul condus de Sorin Cîmpeanu.

_Comunicat ME 11.02.2021 - Situatie epidemiologica

UPDATE ora 15.35. În afara cazurilor confirmate în București, în județul Timiș au fost anunțate 4 cazuri.

”După cele patru zile de școală avem patru cazuri de infectare confirmate cu coronavis, unul la Sânnicolau Mare, unul la Gătaia și două în Timișoara. Cu o importantă precizare, ținând cont de perioada de incubație, cei patru elevi nu s-au infectat în unitățile de învățământ, e clar că ei au venit infectați la unitățile de învățământ”, a anunțat inspectorul școlar general din Timiș.

Clasele în care au fost acești elevi au cursurile suspendate, s-a făcut dezinfecția acestora. De la începutul școlii până acum nu s-a infectat niciun profesor. Sunt profesori care erau infectați și au rămas acasă.

Marin Popescu, inspector școlar general de Timiș:

Și la Constanța, 8 elevi au fost confirmați cu SARS-COV-2. De asemenea un număr de 6 persoane angajate în unitățile de învățământ au ieșit pozitive la testele Covid.

Toate aceste persoane s-au testat în afara unităților de învățământ.

În județul Cluj, Inspectoratul Școlar Județean anunță că în județul Cluj sunt 17 clase / grupe unde activitatea a fost suspendată din cauza apariției unor cazuri de COVID-19, notează Știri de Cluj.

Conform sursei amintite, ar fi confirmați cu COVID 30 de angajați ai unor școli din Cluj, dar și elevi.

Iar publicația locală Alba24 scrie că în județul Alba sunt peste 20 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus în rândul elevilor și al personalului didactic.

”În ultimele 3 zile, mai precis în intervalul 8 – 10 februarie, în județul Alba au fost testați pozitiv 10 elevi și 2 profesori. Niciunul dintre cei 12 nu a participat fizic la cursuri odată cu deschiderea școlilor în data de 8 februarie 2021”, se arată într-o precizare a DSP Alba.

Digi24 anunță cinci infectări și în Gorj, în cinci școli distincte, și un număr total, neconfirmat oficial, de 58 de cazuri de COVID în țară, în rândul elevilor și profesorilor.


În sectorul 4 din București, trei elevi au fost confirmați cu COVID-19. Este vorba despre trei unități de învățământ, astfel:

Școala Gimnazială nr. 190 – un elev care învață în clasa a IV-a Școala Gimnazială nr. 113 – un elev care învață în clasa IȘcoala Gimnazială nr. 79 – un elev care învață în clasa a III-a

În afara celor trei cazuri confirmate în rândul elevilor, s-a mai înregistrat și un altul, în rândul profesorilor de la Școala Gimnazială nr. 129.

Celor patru cazuri din sectorul 4 li se adaugă primul caz, cel al fetiței din clasa a II-a de la Școala Sfântul Andrei, din sectorul 6 al Capitalei. Astfel, numărul total al cazurilor COVID confirmate din București a ajuns la cinci.

Luând în considerare perioada de incubație, cred că suntem cu toții de acord că apariția acestor cazuri nu are ca sursă infectarea în cadrul școlii.

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu:

În acest context, astăzi, la ora 14.00, preşedintele Klaus Iohannis va avea o discuție cu ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Școlile din România s-au redeschis din 8 februarie, odată cu semestrul al doilea. Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis, pe 2 februarie, la finalul unei întâlniri cu premierul Florin Cîțu, ministrul educației Sorin Cîmpeanu, ministrul sănătății Vlad Voiculescu, și șeful DSU Raed Arafat.

Totodată, șeful statului a explicat și scenariile în funcție de care se redeschid școlile.

În ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, semnat de Sorin Cîmpeanu și Vlad Voiculescu și publicat de Libertatea pe 4 februarie, se prevede că, la apariția unui caz confirmat COVID-19 într-o grupă de învățământ preșcolar sau clasă de învățământ primar, „se suspendă cursurile grupei sau clasei respective pentru o perioadă de 14 zile”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă