Ciclon puternic în România. Alertă meteo: ce urmează în țară

1 săptămână in urmă 19

Un ciclon puternic lovește România. Specialiștii au venit cu mai multe detalii pentru vremea din zilele următoare. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie a făcut anunțul de ultimă oră.

ANM anunț: un ciclon lovește România

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie a făcut un anunț de ultimă oră despre ciclonul puternic ce se va abate asupra României. Concret, specialiștii spun că țara noastră se va confrunta cu temperaturi scăzute și precipitații. De asemenea, în zona de munte este alertă de ninsori.

Elena Mateescu a venit cu mai multe detalii despre ciclonul care se va abate asupra țării noastre. Vremea urmează să fie capricioasă în special în zilele ce urmează. Astfel vom avea parte de ninsori la munte și temperaturi scăzute în multe din zonele teritoriului.

„O vreme închisă, mai rece decât în mod obișnuit și într-adevăr, cu averse care se vor înregistra, în special, în sud-vestul țării, acolo unde vorbim de ploi importante cantitativ, care prin acumulare să depășească 25-35 l/mp la nivel local, cu precădere în Dobrogea, 40 l/mp.

Vorbim și de o avertizare meteorologică de cod galben și chiar portocaliu pentru zona litoralului, pentru că în zona litoralului ne așteptăm să plouă abundent, cantitățile de apă putând depăși la nivel local 50-70 l/mp„, a spus specialistul.

Vremea va fi mai bună la jumătatea lunii

Valorile maxime se vor situa între 9 și cel mult 15-16 grade Celsius. Avem parte de o vreme rece cel puțin până în jurul datei de 20 octombrie, după valorile vor crește treptat în special în zona de vest unde termometrele vor arăta și 20 de grade Celsius. În Capitală avem o vreme rece cu maximum 13 grade Celsius și nopți și dimineți reci cu minime de numai 6-7 grade Celsius.

„Din punct de vedere termic, valorile temperaturilor maxime, în a doua parte a săptămânii se vor situa frecvent între 9, până la cel mult 15-16 grade. Vorbim de o vreme mai rece, până cel puțin în jurul datei de 20 octombrie, când după această dată, ne așteptăm la valori ușor în creștere, să înregistrăm, în special în partea de vest, 20 de grade Celsius.

La București, o vreme rece, 13 grade Celsius la nivelul valorilor maxime, cu nopți și dimineți reci, temperaturi minime de numai 6-7 grade. Ne așteptăm ca până sâmbătă să vorbim de cantități de precipitații însemnate.

Dacă într-o primă fază, astăzi și până mâine dimineață în partea de sud-est a țării, mâine o ușoară pauză, undeva în partea de centru, nord-vest, partea de nord-est, după care, de joi, vineri, din nou, cantități de apă însemnate, în special în Muntenia, Oltenia, Dobrogea, dar și în Moldova și în Transilvania
, a mai detalia directorul ANM la Antena 3.

The post Ciclon puternic în România. Alertă meteo: ce urmează în țară appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă