Chirurgie minim invazivă modernă pentru insuficiența mitrală, la SANADOR

1 lună in urmă 11

Chirurgia cardiacă minim invazivă a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă în ultimii ani datorită beneficiilor sale majore în tratamentul unei game largi de patologii cardiace, inclusiv în tratamentul insuficienței mitrale. Intervențiile minim invazive de chirurgie cardiacă au și avantajul unei spitalizări reduse și a unei recuperări rapide, pacienții reluându-și activitatea la scurt timp de la operație.

Insuficiența mitrală (sau regurgitarea mitrală) este o valvulopatie caracterizată prin închiderea incorectă a valvei mitrale, urmată de inversarea fluxului, sângele regurgitând din ventriculul stâng înapoi în atriul stâng.

Simptomatologia pacienților cu insuficiență mitrală este diferită, în funcție de gradul regurgitării. în cazul insuficienței mitrale cronice, pacienții pot rămâne asimptomatici o perioadă lungă de timp, însă simptomul principal în majoritatea cazurilor este dispneea (dificultățile de respirație). În timp, pacienții pot dezvolta insuficiență cardiacă congestivă, cu simptomatologie caracterizată de fatigabilitate, dispnee și edeme ale gambei.

Tratamentul curativ al insuficienței mitrale este chirurgical, prin intermediul tehnicilor avansate de chirurgie cardiacă minim invazivă. Spre deosebire de chirurgia clasică, în care se practică sternotomia (secționarea sternului) pentru realizarea intervențiilor pe cord, tehnica avansată minim invazivă pentru tratamentul insuficienței mitrale presupune o incizie mică (toracotomie minimă) în spațiul intercostal III/IV pe partea dreaptă, oferind condițiile necesare pentru efectuarea operației în condiții de siguranță, precum și un disconfort foarte mult redus pentru pacient.

Prin abordul minim invaziv asupra valvei mitrale, pacientul beneficiază de o tehnică chirurgicală avansată, care îi permite recuperarea postoperatorie rapidă.

Care sunt beneficiile majore al tratamentului minim invaziv în cazul insuficienței mitrale?

  • Sângerare mult diminuată;

  • Risc scăzut de infecții;

  • Timp de spitalizare redus;

  • Recuperare rapidă;

  • Cicatrici mici, puțin vizibile.

Secția de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic SANADOR asigură pacienților accesul la tratamentul minim invaziv al insuficienței mitrale, în condiții de maximă siguranță, prin intermediul tehnologiilor de ultimă generație și cu ajutorul medicilor chirurgi cu o deosebită experiență în domeniu.

Pentru desfășurarea optimă a acestor intervenții chirurgicale cardiovasculare deosebit de complexe, care necesită îngrijiri perioperatorii în condiții de siguranță, chirurgii cardiovasculari de la SANADOR dispun de sprijinul oferit de Departamentul de Terapie Intensivă pentru Chirurgia Cardiovasculară. Acest departament este dotat cu aparatura modernă, asigură condiții optime pentru recuperarea post-intervențională și beneficiază de medici anesteziști cu experiență vastă.

Secția de Chirurgie Cardiovasculară din Spitalul Clinic SANADOR abordează întreaga gamă de intervenții chirurgicale cardiace și vasculare din patologia adultului, de la bypass aortocoronarian, reconstrucții și înlocuiri valvulare, chirurgia aortei toracice și chirurgia complicațiilor mecanice ale infarctului de miocard, până la implantarea de valve transcateter, stenturi, grafturi endoaortice sau proceduri hibride, realizate împreună cu echipa de cardiologie intervențională. Atunci când este posibil, medicii de a SANADOR realizează recomandă intervențiile de chirurgie cardiovasculară minim invazive, pentru beneficiul maxim al pacienților.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă