China va impune testarea anala de Covid la toate sosirilor internationale

2 luni in urmă 17

Cotidianul New York Times dezvaluie ca in China se va generaliza screening-ul pe cale rectala, practica considerata degradanta de multe tari.

Aceasta este chiar o problema care ar putea deveni sursa de tensiune intre China si alte tari din lume. La sfarsitul lunii februarie, doi diplomati americani s-au plans ca au fost supusi unui screening anal pentru Covid-19.

Apoi, chiar saptamana aceasta guvernul de la Tokyo a cerut Chinei sa nu mai efectueze test anale pentru Covid-19 pe cetatenii japonezi. Autoritatile au acuzat in special "suferinta psihologica" cauzata de acest proces.

Chinezii sustin insa ca procedura ofera un grad mai mare de precizie decat alte metode de depistare a virusului, iar medicii pretind ca testele anale sunt mai bune, deoarece urmele de virusi raman mai mult in probele fecale decat in nas sau in gat. Screeningul rectal ar reduce astfel rata falselor negative.

Aceste teste sunt deja obligatorii pe aeroporturile din mai multe orase precum Beijing si Shanghai, dar si in portul Qingdao, dar China intentioneaza sa impuna aceasta practica la nivel national, pentru sosirile de peste granita.

Citeste si:

EXCLUSIV Mascatii au descins la o adresa gresita din Ilfov si i-au amenintat cu moartea pe proprietarii nevinovati: "Mi-au pus arma in piept si au vrut sa-mi impuste cainele"Avertismentul medicilor pentru parinti: Incep sa apara destul de des cazuri de sindrom inflamator multisistemic post-COVIDCum sa iti calculezi singur salariul netRomanca din Italia ucisa cu sadism cand a anuntat ca e insarcinata. "Nici nu stiu ce m-a apucat de am omorat-o"Un medic roman s-a infectat cu Covid-19 dupa a doua doza de vaccin. Cum isi explica imbolnavirea
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă