China se confruntă cu cel mai extins focar de infectare COVID după cel din Wuhan

2 luni in urmă 16

Virusul a apărut inițial în orașul Nanjing, apoi s-a extins în cel puțin 13 orașe, inclusiv Chengdu și Beijing. Oficialii cred că focarul este alimentat de varianta Delta, mai contagioasă, a virusului, scrie BBC.

Un focar de infectări din orașul Nanjing s-a răspândit în cinci provincii ale țării și în Beijing, presa de stat estimând că China se confruntă cu „cea mai extinsă contagiune după cea din Wuhan”, din 2020.

Potrivit cifrelor oficiale, aproape 200 de persoane au fost infectate din momentul în care virusul a fost depistat la o persoană, pe aeroportul aglomerat din oraș, pe 20 iulie.

Autoritățile au reacționat rapid pentru a izola localitatea. Toate zborurile dinspre Nanjing au fost suspendate până pe 11 august, a anunțat tabloidul Global Times.

Oficialii au început și o campanie de testare în masă în oraș, pe fondul criticilor privind „eșecul” măsurilor de controlare a pandemiei.

Toți cei 9,3 milioane de locuitori ai orașului, inclusiv vizitatorii, vor fi testați, a precizat agenția Xinhua.

Oficialii cred că focarul este alimentat de varianta Delta a virusului și că s-a extins deoarece a ajuns la persoanele aflate în aeroport.

De altfel, conducerea aeroportului a fost criticată, Partidul Comunist afirmând că a descoperit „probleme cum ar fi lipsa de supervizare și management neprofesionist”.

Semne de întrebare privind eficiența virusului

În total, focarul s-a extins deocamdată în cel puțin 13 orașe, inclusiv Chengdu și Beijing.

Oficialii citați de Global Times și-au exprimat totuși convingerea că focarul se află încă într-o fază incipientă și că mai poate fi controlat.

Autoritățile din Nanjing au subliniat în același timp că șapte dintre persoanele infectate se află în stare gravă.

Pe rețelele sociale au apărut deja speculații potrivit cărora vaccinurile chineze ar fi ineficiente în fața variantei Delta. Este neclar deocamdată dacă persoanele infectate erau vaccinate.

Nu ar fi primele semne de întrebare cu privire la eficiența vaccinurilor chinezești. Asta în condițiile în care mai multe țări din sud-estul Asiei care se bazau pe aceste vaccinuri au anunțat că vor folosi în viitor alte seruri.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă