China, omagiată de Ziua Națională la Arad

5 zile in urmă 13

FOTO: A.P.

21 September 2022 14:51

73 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze, un moment pe care Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze îl marchează la Arad.

Scris de Andreea Pintea - 73 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze, un moment pe care Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze îl marchează la Arad.

ARAD. Ziua Națională a Republicii Populare Chineze aduce în prim-plan valorile, modelele și devotamentul poporului chinez. Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze prin președintele prof.univ.dr. Lizica Mihuț a transmis aprecieri cu această ocazie specială către Ambasadorul E.S. Han Chunlin, punctând „aprecierile noastre profunde față de poporul chinez, un model de hărnicie și devotament, un adevărat prieten al României și al poporului român.

„Cei 73 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze reprezintă o frumoasă tradiție, înscrisă în paginile de istorie ale celor două popoare, o tradiție, de care trebuie să ne amintim mereu și mereu, nu numai în momentele festive. Ne bucură și ne onorează declarația Ambasadei Republicii Populare

Chineze în România referitoare la faptul că <poporul și guvernul chinez NU ÎȘI UITĂ PRIETENII>, de aceea această frumoasă colaborare și prietenie, trebuie continuată și materializată, în interesul reciproc al ambelor țări. Este bine să ne amintim, cu acest moment aniversar și întotdeauna, că Civilizația și Cultura Chineză, cu o vechime de peste 5000 de ani, a contribuit, în mod fundamental, la progresul umanității”, a transmis prof. univ. dr. Lizica Mihuț.

Mesaje de felicitare pentru R.P. China au transmis, în conferința de presă, și primarul orașului Pecica, Petru Antal – președintele Clubului Pro China, precum și reprezentantele Asociației Con Brio. Toți cei prezenți au amintit despre modelul de viață al chinezilor, tradițiile transmise din generație în generație, valorile morale, ale societății și nu în cele din urmă despre medicina tradițională chineză.

Simpozionul, în pregătire

Cel de al doilea subiect atins în conferința de presă a vizat Simpozionul Internațional Cultură și Civilizație Chineză. Dialoguri Româno-Chineze, eveniment ce se va desfășura pe 3 noiembrie la Pecica. Primarul Petru Antal a făcut o scurtă trecere în revistă a celor mai importante puncte din programul simpozionului, astfel că în acest an evenimentul va cuprinde acțiuni culturale pe diferite planuri: de la momente pregătite de preșcolari și școlari, la vernisaje, susțineri de lucrări și altele.

Prof.univ. dr. Lizica Mihuț a punctat: „Domnul primar Antal a demonstrat din nou seriozitate nu doar în problemele ce țin de strategia, dezvoltarea economică, socială și artistică a Pecicăi, ci iată și prin implicarea deosebită în organizarea acestui simpozion. Peste 30 de cadre didactice și elevi au elaborat lucrări, ceea ce este un lucru extraordinar, mai ales în condițiile zilelor noastre. Este reconfortant să descoperi că sunt profesori și elevi care gândesc elaborarea unor lucrări pe teme diferite dar care toate converg spre a releva momente din istoria și cultura Chinei”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă