China nu a autorizat încă venirea echipei de experţi internaţionali pentru a analiza originea coronavirusului, susține șeful OMS

1 lună in urmă 31

De Iulia Iancu.
Publicat: 06.01.2021, 07:35.
Actualizat: 06.01.2021, 07:40

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat, marţi, că este ”foarte dezamăgit” că China nu a autorizat încă intrarea în ţară a unei echipe de experţi internaţionali pentru a analiza originea noului coronavirus, transmite Reuters.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS

Profimedia Images

Echipa de experți ar fi trebuit să ajungă în China la începutul lunii ianuarie. Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Echipa, formată din 10 membri, ar fi urmat să meargă în China la începutul lunii ianuarie, pentru a investiga primele cazuri de coronavirus, apărute în urmă cu un an în oraşul chinez Wuhan.

”Astăzi am aflat că oficialii chinezi nu au finalizat încă autorizaţiile necesare pentru sosirea în China a echipei. Am fost în contact cu oficiali chinezi de rang înalt şi am afirmat în mod clar că misiunea este o prioritate pentru OMS”, a spus Ghebreyesus într-un brifing de presă online.

Misiunea urma să fie condusă de Peter Ben Embarek, principalul expert al OMS în boli care trec de la animale la oameni, care a mers într-o misiune preliminară în China în iulie anul trecut.

Doi membri ai echipei internaţionale plecaseră deja spre China. Unul dintre ei s-a întors din drum, iar altul se află în tranzit, într-o altă ţară, a declarat directorul pentru urgenţe, Mike Ryan.

Acesta a adăugat însă: ”Avem încredere şi sperăm că este doar o problemă birocratică şi de logistică, care poate fi rezolvată foarte rapid”, potrivit News.ro.

china coronavirus pandemie coronavirus oms
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă