China interzice difuzarea BBC. Postul britanic este acuzat că a devenit o „morișcă de zvonuri”

2 săptămâni in urmă 15

Autoritățile de la Beijing au anunțat joi că suspendă transmisia BBC Word News pe întreg teritoriul Chinei continentale, pe motiv că serviciul public de radio-televiziune britanic a devenit o „morișcă de zvonuri”, iar informațiile sale nu mai corespund principiilor „adevărului și imparțialității” jurnalistice.

Beijingul este deranjat cu precădere de relatările BBC despre abuzurile asupra comunității de uiguri din provincia autonomă Xinjiang, dar și despre Wuhan, orașul de unde a izbucnit pandemia de coronavirus.

Anunțul a fost făcut în Ajunul Anului Nou Chinezesc, tocmai pentru a atrage și mai mult atenția, spune un expert chinez în comunicare, citat de Global Times, publicație susțiută de stat, care apare în limba engleză.

Decizia autorităților chineze vine, pe de altă parte, la o săptămână după ce Marea Britanie nu a mai acordat licență de emisie televiziunii de stat din China, iar Beijingul răspunde astfel cu aceeași monedă. 

„Un atac inacceptabil asupra libertății presei”, a comentat ministrul britanic de externe decizia Beijingului.

Și în trecut China a blocat de mai multe ori accesul la site-ul BBC. S-a întâmplat, de exemplu, în timpul protestelor din Hong Kong și în perioada în care Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat unui disident chinez.

Editor : Luana Pavaluca

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă