China îi ia fața Statelor Unite: Avionul invizibil cu doi piloți, în premieră mondială VIDEO

1 lună in urmă 30

Sambata, 30 Octombrie 2021, ora 00:30

0 citiri

 Avionul invizibil cu doi piloți, în premieră mondială VIDEO

Fotografii și imagini video ale noului avion de luptă invizibil J-20 cu două locuri al Chinei au fost publicate de presa de la Beijing. Modelul din această clasă este fabricat în premieră mondială, Statele Unite nu au dezvoltat o astfel de versiune, în cazul F-22 și F-35.

Locul suplimentar din cabina noului avion invizibil J-20 i-ar putea permite celui de-al doilea pilot să execute alte sarcini complexe, care nu pot fi realizate de o singură persoană, cum ar fi războiul electronic și controlul dronelor însoțitoare, iar acest lucru i-ar conferi Chinei un avantaj față de alte țări concurente, precum Statele Unite și Rusia, potrivit Global Times.

Imaginile noului avion invizibil J-20 al Chinei au fost filmate la aerodromul de testare de la Chengdu Aerospace Corp, deținut de compania de stat Aviation Industry Corp, ele prezentând o aeronavă de culoare galbenă și un cockpit cu două locuri.

Statele Unite, mutare strategică în coasta Rusiei: Deschid ușa pentru intrarea în NATO la două țări foste republici sovietice

Deși lansarea noii aeronave de luptă nu a fost anunțată oficial de către autoritățile de la Beijing, modelul reprezintă primul avion de luptă invizibil cu două locuri fabricat în întreaga lume, nici măcar Air Force din Statele Unite nu are în dotare o astfel de variantă.

Modelul J-20 cu două locuri poate indica că Forțele Aeriene ale Chinei intenționează să opereze drone sau alte avioane fără pilot, în parteneriat cu alte avioane de luptă. Un al doilea pilot, membru al echipajului ar putea scuti pilotul principal de a gestiona aceste drone suplimentare, conform Air Force Mag.

Potrivit experților în aviație, noul J-20 cu două locuri este în mod clar optimizat pentru zboruri la mare altitudine și, probabil, pentru operațiuni care implică atacuri prin surprindere, implicând și drone.

Rusia avertizează SUA și Marea Britanie să stea departe de Crimeea. ”Furtună” de rachete lansată de Moscova în regiune VIDEO

Citeste si:

China a pornit în cursa înarmării. A construit mai multe avioane militare decât SUA și Rusia la un loc

Într-o abordare strict cantitativă, publicația chineză baidu.com a prezentat o analiză menită să evidențieze că China a obținut rezultate remarcabile în producția de avioane de luptă...

 "Domnului Iohannis i se fâlfâie de popor, puțin îi pasă că mor 500 de oameni pe zi"

Gazetarul Cristian Tudor Popescu l-a criticat în stilul său caracteristic pe președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei emisiuni la Digi24. El a spus că șeful statului a reușit să ajungă...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

Digi24.ro

Adevarul.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă