China concediază oficialii unui spital după ce o femeie însărcinată a pierdut copilul din cauza regulilor Covid-19

1 săptămână in urmă 13

În noaptea de 1 ianuarie, unei femei aflate în travaliu i s-a interzis intrarea în spitalul Gaoxin din Xian, deoarece rezultatul negativ al testului Covid era cu patru ore mai vechi decât normele cerute de măsurile impuse de autorități, potrivit The Guardian. Ea a început să sângereze puternic în timp ce aștepta afară și în cele din urmă a fost internată, dar copilul a murit.

Povestea femeii și un videoclip care descrie situația au devenit virale pe rețelele de socializare și au fost preluate de presa locală chineză. Un hashtag similar pe Weibo a fost vizualizat de 600 de milioane de ori.

Miercuri, provincia Shaanxi și Comisia Municipală de Sănătate Xian au declarat că au lansat o investigație și au stabilit că moartea copilului a fost un „accident cauzat de neglijență”. Doi oficiali ai spitalului au fost concediați și un manager suspendat.

Șeful comisiei de sănătate din Xian a primit și un avertisment oficial din partea Partidului Comunist Chinez pentru gestionarea greșită a îngrijirilor de urgență în oraș.

Xian, un oraș cu 13 milioane de locuitori din provincia Shaanxi, se află de două săptămâni într-o carantină strictă care i-a ținut pe rezidenți în casele lor și a închis locurile de divertisment, magazinele și transportul public. Autoritățile spun că măsurile le-au permis să treacă peste focarul de cazuri de Covid.

Cu toate acestea, au existat și informații îngrijorătoare privind o penurie de alimente și accesul întârziat sau blocat la îngrijire medicală. Cerințele stricte de vaccinare și testare pentru oricine solicită asistență medicală par să provoace confuzie și să împiedice unii oameni să acceseze tratament de urgență.

Într-o declarație preluată de presa de stat, oficialii spitalului implicat în cazul femeii au spus că a făcut „tot ce ar trebui făcut”. „Acum Comisia de Sănătate și Federația Femeilor investighează. I-au acordat multă atenție și au fost mai mult decât corecți.”

Spitalului i s-a ordonat să își ceară scuze publicului, să își îmbunătățească procesele și să se asigure că toți pacienții pot avea acces la îngrijiri de urgență. Prevenirea și controlul epidemiei nu au fost motive pentru prevenirea tratamentului unui pacient, au spus autoritățile, iar noi circuite „verzi” vor fi deschise pentru ca pacienții cu boli acute și critice să aibă acces la tratament.

Miercuri, oficialii au transmis că numărul cazurilor Covid este în scădere, majoritatea celor noi depistate fiind în centre de carantină sau închise. Peste 42.000 de persoane au fost plasate în centre de carantină, potrivit presei de stat. Xian a înregistrat aproximativ 1.800 de cazuri din 9 decembrie.

Angajamentul continuu al Chinei față de politiza „zero cazuri Covid” are aparent sprijin public general într-o țară care a înregistrat mult mai puține cazuri decât multe alte națiuni, în ciuda faptului că virusul a fost detectat pentru prima dată aici. Cu toate acestea, există îngrijorări tot mai mari cu privire la impactul restricțiilor continue, care devin din ce în ce mai stricte pe măsură ce oficialii locali se străduiesc să prevină și să răspundă la focare sau să se confrunte cu potențiale pedepse.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă